Ζήσης Σαρικόπουλος : «Ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή η κλήση στην Εθνική ομάδα»

  • -

Ζήσης Σαρικόπουλος : «Ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή η κλήση στην Εθνική ομάδα»

Tags : 


Ο ”Big Z” του Πανιωνίου μίλησε στον Anonymous Radio

 

– Ζήση, αρχικά θα θέλαμε να μας πεις πώς προέκυψε το ψευδώνυμο Big Z;
– Είναι κάτι που μου «κόλλησαν» στην Αμερική οι συμπαίκτες μου στο κολέγιο και από τότε σε όποια ομάδα και να πήγα με ακολουθεί. Για πλάκα ξεκίνησε και ειδικά τα άτομα που ήμουν πιο κοντά έτσι με φώναζαν, Big Z.
Και μιας και αναφέρθηκες στο κολέγιο ξέρουμε ότι το 2007, μαζί με άλλους 12 μπασκετμπολίστες έχεις τιμηθεί από τον Μάικλ Τζόρνταν, τον μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Είναι μία διάκριση που λίγοι αθλητές έχουν καταφέρει. Πώς ένιωσες;
– Είναι νομίζω από τις μεγαλύτερες στιγμές για κάθε αθλητή να γνωρίζεις το είδωλο σου. Ήμουν τότε 17 ετών, σίγουρα θα προτιμούσα να ήμουν μεγαλύτερος για να πω ότι το ζω περισσότερο, αλλά σαν συναίσθημα μπορώ να πω ότι είναι ανεπανάληπτο. Συνειδητοποίησα εκείνη την ώρα το μέγεθος αυτού του παίκτη και της προσωπικότητας του. Είναι μεγάλη τύχη για έναν μπασκετμπολίστα να τού δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του ή να σε βλέπει να αγωνίζεσαι.
– Ζήση, η νίκη του Πανιωνίου επί της Κυπελλούχου ΑΕΚ, προκάλεσε έντονη αίσθηση. Ήταν μία νίκη που την περιμένατε;
– Βασικά αυτό που είχαμε πει στον Πανιώνιο, ότι για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, θα πρέπει να κάνουμε και κάποιες νίκες πιο δύσκολες, απέναντι σε μεγάλες ομάδες και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι εκμεταλευτήκαμε κατάλληλα και το timeing, γιατί η ΑΕΚ προερχόταν από μια δύσκολη εβδομάδα και ήταν αρκετά κουρασμένη. Νομίζω ότι είχε ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της προετοιμασίας της στον επαναληπτικό αγώνα με την Νίμπουρκ. Ίσως και λίγο να τους «πιάσαμε στον ύπνο». Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς, κάτι το οποίο το πιστέψαμε και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Δείξαμε πολύ μεγάλη προσήλωση στην άμυνα και θέλαμε όσο μπορούμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας στην επίθεση.
– Σίγουρα ο στόχος του Πανιωνίου είναι ξεκάθαρα η παραμονή στην κατηγορία. Πώς βλέπεις την συνέχεια του πρωταθλήματος;
– Είναι δύσκολη η συνέχεια. Κάθε παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Το κοιτάμε ξεχωριστά και θεωρώ ότι το προετοιμάζουμε κατάλληλα. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να ασχολούμαστε με το πρόγραμμα των άλλων ομάδων, κοιτάμε μόνο το δικό μας και πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Ζήση, θα θέλαμε να μας πεις την γνώμη σου γενικά για το πρωτάθλημα, βλέπουμε τον Προμηθέα, στον οποίο έχεις αγωνιστεί, να κάνει την έκπληξη φέτος, όπως και το Λαύριο.
– Το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν ομάδες που είναι σοβαρές και νοικοκυρεμένες. Ομάδες που είναι αρκετά ανταγωνιστικές. Ο Προμηθέας είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα, αγωνίστηκα πέρυσι εκεί. Φέτος επένδυσαν σε Ελληνικό κορμό και έχουν κάνει σωστές κινήσεις. Το ίδιο και το Λαύριο που έχει επιλέξει πολύ καλούς Αμερικάνους, παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ, έχουν πάρει τα αποτελέσματα που θέλουν νωρίς, παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ, θελκτικό για τον θεατή.
– Από 14 ετών έχεις αγωνιστεί σε όλες τις “μικρές” Εθνικές, ανήκεις στη “χρυσή φουρνιά”, είναι για εσένα στόχος να συμμετάσχεις στην Εθνική;
– Σίγουρα είναι ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή η κλήση στην Εθνική ομάδα και να εκπροσωπεί την χώρα του. Ακριβώς επειδή εγώ ήμουν τυχερός και το έχω ζήσει από 14 ετών, μέχρι μεγάλος, δεν νομίζω ότι υπάρχει παρόμοιο συναίσθημα που μπορεί να συγκριθεί με αυτό. Ξεπερνά σε πολύ μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε ομαδική εμπειρία. Είναι τεράστιο κίνητρο και πάρα πολύ μεγάλη τιμή.