Βασίλης Λεβέντης: « Ο Τούρκος βλέπει τους Έλληνες σαν κουνούπια »

  • -

Βασίλης Λεβέντης: « Ο Τούρκος βλέπει τους Έλληνες σαν κουνούπια »

Tags : 

 


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε στον Anonymous Radio και την εκπομπή “ Γιατρέ μου πες μου τι έχω”.

 

– Καλησπέρα Κύριε Πρόεδρε προβλέψατε πριν από περίπου μια εβδομάδα σε ομιλία σας στο Caravel, ότι ο Ερντογάν θα θέσει ενώπιον της Ελληνικής κυβέρνησης τις διεκδικήσεις του, γνωρίζοντας ότι όταν αυτές ειπωθούν σε συναντήσεις κορυφής μπορεί να αποτελέσουν τεκμήριο σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό δικαστήριο, το είχατε πει αυτό πριν την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου και όντως έτσι έγινε.
– Αληθεύει αυτό, ο Ερντογάν πέτυχε να θέσει θέμα συνθήκης της Λωζάνης ενώπιον ύψιστης Ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώπιον δηλαδή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από εκεί πέρα ότι εδόθησαν κάποιες απαντήσεις από την πλευρά της Ελλάδος, δεν έχουν καμία σημασία για τον Ερντογάν και την Τουρκία, η οποία ενδιαφερόταν μόνο να τεθούν αυτές οι διεκδικήσεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτός θα πάρει πλέον τα αντίγραφα των συζητήσεων και θα τα «ανεμίζει» ως τεκμήρια σε διεθνή δικαστήρια, προσθέτοντας και άλλες απειλές στο μέλλον. Αυτό ουσιαστικά είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης, ότι οι Τούρκοι μένουν αμετακίνητοι στις διεκδικήσεις τους.
– Πιστεύετε ότι έπρεπε να αποχωρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, εφόσον τέθηκε θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης;
– Όχι, δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει αυτή η συνάντηση, από την στιγμή που η πρόθεση των Τούρκων ήταν δεδομένη, διότι ακόμα και οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό, όπως ότι οι Τούρκοι σε ορθόδοξους Ελληνικούς ναούς, κάνουν ισλαμικές τελετές, ή ότι έκαναν απόβαση στην Κύπρο το 74, αυτά είναι τοις πάσι γνωστά, ότι τα είπε ξανά ο Κύριος Τσίπρας δεν αποτελούν κέρδος για την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν ότι το 1974 έγινε απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο, όλοι ξέρουν ότι κακοποιούν τους ναούς μας στην Κωνσταντινούπολη και τους μεταβάλουν σε Τζαμιά.
Άρα εκτιμάτε ότι βγήκε ζημιωμένη η Ελλάδα από αυτή την επίσκεψη.
Ναι, εγώ τόνισα και στον ΣΚΑΪ ότι εκείνο που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε είναι η ενίσχυση της αεροπορίας, των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με τριάντα F-35, πέμπτης γενιάς. Μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνει ο Τούρκος, την γλώσσα των συζητήσεων και του διαλόγου δεν την καταλαβαίνει, γιατί ο Τούρκος είναι «νταβαντζής» στην περιοχή, ο Τούρκος θέλει να γίνει δύναμη πυρηνική, να μιλάει σε επίπεδο Πούτιν και Τράμπ. Τους Έλληνες τους βλέπει σαν κουνούπια. Αν μπούμε λοιπόν σε συζητήσεις με Τούρκους αποδεχόμαστε έναν ρόλο κουνουπιού, μπροστά στον Ελέφαντα που είναι ο Ερντογάν. Τέτοιους ρόλους όταν ξέρεις τι πας να πάθεις πρέπει να τους αποφεύγεις.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που «καίει» πολύ κόσμο είναι οι πλειστηριασμοί, διότι παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης με το γνωστό :“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, ήδη βλέπουμε σιγά-σιγά να εφαρμόζεται το αντίθετο. Ποια είναι η θέση σας γι΄αυτό;
– Η Ένωση Κεντρώων έχει πει πρώτη κατοικία για όλους, ανεξαρτήτως ποσού, ύψους, και αντικειμενικής αξίας, αλλά και η δεύτερη κατοικία για τις οικογένειες με παιδιά πρέπει να προστατευτεί. Διότι η λέξη παιδί είναι μεγάλη ευθύνη, δεν χωράει καμία συζήτηση σε αυτό. Λένε μερικοί για την πρώτη κατοικία: “Μα είναι μεγάλη, είναι 500 μέτρα”, – αφού αυτή του άφησε ο πατέρας του τι να κάνει;, να κόψει τα μισά μέτρα; ή αν έχει 8 δωμάτια, να κόψει τα 5;. Όταν λέμε πρώτη κατοικία εννοούμε ακριβώς αυτό,τελεία και παύλα, αν δηλαδή έχεις μεγάλη κατοικία, θα πρέπει να την κόψεις στην μέση, για να σου προστατεύσουμε την μίση; Ποιο νοσηρό κεφάλι έβγαλε αυτούς τους κανόνες; Και λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν προστατευτεί η πρώτη και η δεύτερη κατοικία θα πτωχεύσουν οι τράπεζες. Δεν θα πτωχεύσουν σας διαβεβαιώνω. Όταν πούμε πρώτη και δεύτερη κατοικία την διασώζουμε, από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα να μπουν στον πλειστηριασμό. Και θα δείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό, υπέρ των τραπεζών. Τα έχω υπολογίσει όλα, όσο όμως είμαστε αναποφάσιστοι και αφήνουμε το ζήτημα να εκκρεμεί, βεβαίως μπορεί οι τράπεζες να πτωχεύσουν.

 

 

 

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι αυτό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και δεν νομίζουμε ότι η ημιαπασχόληση των 300 ευρώ είναι η λύση.
Όχι, δεν είναι αυτή η λύση στην ανεργία. Λύση στην ανεργία είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση οικουμενική, γιατί όσο η μία κυβέρνηση κατηγορεί την άλλη για προδοσία, δεν θα έρθει ποτέ επενδυτής. Η Ελλάδα θέλει μια κυβέρνηση με 250 βουλευτές, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, έτσι ώστε να έρθουν οι επενδύσεις. Διαφορετικά θα βλέπουμε τους νέους μας να φεύγουν στο εξωτερικό. Ένα «έγκλημα» που ήδη συμβαίνει. Επιμένω, όταν κάνουμε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση μεγάλη, οικουμενική πρακτικά δεν γίνεται διότι υπάρχουν κόμματα στην βουλή ακραίων τάσεων, αλλά αν τα άλλα κόμματα, τα λεγόμενα δημοκρατικά, κάνουν μία κυβέρνηση με συλλογικό τρόπο λήψης αποφάσεων, και με συνεννόηση εθνική, θα δείτε πως πολλά ζητήματα σιγά-σιγά θα λυθούν. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει να εγκαταλειφθεί ο εγωισμός του Τσίπρα και ο εγωισμός του Μητσοτάκη. Οι δύο αυτοί άνθρωποι να εγκαταλείψουν τον εγωισμό τους και για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ή πέντε ετών να προτάξουν το εθνικό συμφέρον και όχι την καρέκλα. Αν γίνει αυτό σας διαβεβαιώ η χώρα αποκτά σχέδιο. Αν μένουμε σε αυτό που λέει ο Τσίπρας εγώ θα τα καταφέρω μόνος μου ή σε αυτό που λέει ο Μητσοτάκης εμείς θα τα καταφέρουμε κλπ δεν πρόκειται να βρεθεί κάποια λύση. Και αν όπως ισχυρίζεται ο Μητσοτάκης ότι αυτός θα τα καταφέρει, γιατί δεν τα κατάφερε πριν από δύο χρόνια ο Σαμαράς;,το ίδιο κόμμα δεν είναι; Τι διαφορετικό έχει ο Κύριος Μητσοτάκης από τον Σαμαρά, είναι ποιο έξυπνος; Πρέπει επιτέλους στην χώρα μας να κυριαρχήσει η ιδέα της συναίνεσης και της συνεννόησης.