Θάνος Τζήμερος στον Anonymous Radio : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος »

  • -

Θάνος Τζήμερος στον Anonymous Radio : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος »

Tags : 


Ο ιδρυτής και επικεφαλής της πολιτικής και φιλοευρωπαϊκής κίνησης ” Δημιουργία Ξανά”, μίλησε στον Αnonymous Radio

 

– Πώς βλέπετε την μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης σε θέματα οικονομίας καθόσον είχε υποσχεθεί πάρα πολλά προεκλογικά, στα οποία κατά γενική ομολογία δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
– Η οικονομία είναι όπως ένα νοικοκυριό το οποίο εάν λόγου χάρη έχει έσοδα 1000 ευρώ, δεν μπορεί να ξοδεύει 1200, ούτε καν 1001
– Αλλιώς καταφεύγει σε δανεισμό
– Εάν λοιπόν έχει μια πηγή δανεισμού η οποία δίνει χρήματα αυτό μπορεί με κάποιο τρόπο να το χειριστεί μέχρι να πει αυτή η πηγή ότι δεν σας δίνω άλλα.
Αυτό συνέβαινε σε όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις. Δηλαδή τα χρήματα που μοίραζε το κράτος στην πραγματικότητα προέρχονταν από το φέσωμα των παιδιών και των εγγονών μας. Όταν όλοι αυτοί που μας δάνειζαν είδαν ότι η οικονομία πάει «κατά διαόλου» και σταμάτησαν να μας δανείζουν καταλάβαμε ότι δεν μπορείς να ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που εισπράττεις. Τα έσοδα του κράτους προέρχονται από τους φόρους, όμως οι φόροι είναι δυσβάστακτοι. Έχουμε λοιπόν ένα κράτος – αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ- το οποίο κράτος δεν εξήγησε ότι ένα ευρώ που θα μπει στην τσέπη κάποιου ως κρατική παροχή, θα βγει από την τσέπη κάποιου άλλου ως φόρος, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην μπορεί να υλοποιήσει τίποτα γιατί υποσχόταν ταυτόχρονα και μείωση των φόρων, δηλαδή μείωση των δημοσίων εσόδων, αλλά και αύξηση των παροχών. Σαν να λέμε ότι εγώ με 1000 ευρώ, που βγάζω και ξοδεύω 1200, δεν βγαίνω και έρχεται κάποιος και μου λέει αντί για χίλια ευρώ που έχεις εισόδημα θα έχεις 500 από εδώ και πέρα. Αυτό σημαίνει μείωση των φόρων αλλά θα ξοδεύεις 2.000 ευρώ, αυτό σημαίνει αύξηση των δαπανών. Ε, αυτό απλώς δεν γίνεται και όσοι το έλεγαν τότε, και με συγχωρείται για την τραχύτητα των εκφράσεων είναι ή ηλίθιοι- με την έννοια ότι αυτό που καταλαβαίνει μία γιαγιά δεν το καταλάβαιναν- ή απατεώνες με την έννοια ότι το είχαν αντιληφθεί αλλά έλεγαν ” δεν βαριέσαι, τι θέλει ο κόσμος; παροχές. Πάρε κόσμε. Ένα από τα δύο είναι όλοι αυτοί που υπόσχονταν, άλλα το πιθανότερο να είναι και τα δύο.
– Πως κρίνεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της Μακεδονίας
– Είναι αυτοκτονικοί, διότι όταν μιλάς για το έθνος ή το κράτος, όλα αυτά τα χρόνια η αριστερίστικη παράνοια σε ονόμαζε εθνικιστή. Εγώ είμαι ευρωπαϊστής, είμαι πολίτης του κόσμου και θα ήθελα να μην υπάρχουν κράτη. Θα ήθελα τα παιδιά μου να πηγαίνουν από το Χονγκ-Κονγκ στην Αμερική και από το Παρίσι στο Λονδίνο και να κάνουν ο,τι θέλουν. Ωστόσο υπάρχουν κράτη και πολλά από αυτά είναι πιο πίσω από εμάς σε επίπεδο οργάνωσης ή σε επίπεδο ατομικών ελευθεριών. Άλλα κράτη είναι εντελώς ανελεύθερα άρα είναι θέμα επιβίωσης μας και εθνικής αλλά και ατομικής, να διατηρήσουμε την Ελλάδα ως ένα δυνατό κράτος και τους Έλληνες ως μία εθνότητα που κάτι έχει να πει. Όταν ο Τίτο μετονόμασε την Βαρντάρσκα σε Μπανοβίνα Μακεδονία, εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα.
– Ίσως από εκεί ξεκίνησε το όλο λάθος
– Ναι γιατί ο Τίτο ήταν το αγαπημένο παιδί της Δύσης, τότε επειδή τα είχε «σπάσει» με τους Σοβιετικούς. Άρα ήταν «μη μου άπτου», μην τον στεναχωρείται, δεν πειράζει μία επαρχία αν την λένε Μακεδονία. Επειδή λοιπόν εμείς δεν πατήσαμε πόδι, ούτε τότε, ούτε αργότερα, δημιουργήθηκε αυτό το μόρφωμα, το οποίο πήρε το όνομα Μακεδονία. Προσέξτε τώρα ποιο είναι το λάθος :Δεν υπάρχει ένας τρόπος να υποχρεώσεις ένα κράτος να πάρει ένα όνομα που δεν θέλει ή ένα όνομα που θες εσύ. Ο μόνος τρόπος είναι ο πόλεμος. Τονίζω ξανά ότι δεν υπάρχει τρόπος. Ακόμη και εάν υπογραφεί σήμερα η συμφωνία και πουν οι Σκοπιανοί επειδή τους φώτισε ο Θεός ότι εμείς ονομαζόμαστε Βαρντάρσκα, ή Νότια Σερβία, τίποτα δεν εξασφαλίζει την Ελλάδα ότι μετά από μερικά χρόνια κάποιος άλλος κυβερνήτης των Σκοπίων ή ο ίδιος ενδεχομένως να πει ότι τώρα μετανιώσαμε και ονομαζόμαστε αλλιώς. Δεν υπάρχει ουδεμία εξασφάλιση. Δεν μπορείς να τους εμποδίσεις, άρα το erga omnes είναι κάτι εξ ορισμού ανεφάρμοστο, με την έννοια του ενός ονόματος για όλες τις χρήσεις, διότι δεν τον δεσμεύει. Έχουμε μία λάθος αντίληψη σε ότι αναφορά το διεθνές δίκαιο, το οποίο θεωρούμε ότι είναι κάτι σαν την νομοθεσία που όταν την παραβείς έρχεται η αστυνομία και σε κλείνουν μέσα. Δεν γίνεται αυτό. Το διεθνές δίκαιο είναι κάτι νεφελώδες και αν θέλουν τα κράτη το τηρούν. Απόδειξη η κατοχή της Κύπρου. Πόσα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε υπήρξαν από το 74 και έπειτα; Πόσες αποφάσεις της ευρωπαϊκής ένωσης; Πόσα διαβήματα; Η Τουρκία έλεγε σας «γράφω» κανονικά, εγώ την κατέχω την Κύπρο και δεν πάτε να λέτε ο,τι θέλετε. Το διεθνές δίκαιο στην πραγματικότητα είναι μία «μπαρούφα». Το erga omnes είναι μία ακόμη αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Αν η ”Δημιουργία Ξανά” ήταν κυβέρνηση σήμερα δεν θα το άγγιζε το Σκοπιανό, αλλά θα ξεκινούσε μία προσπάθεια να πείσει όλα τα διεθνή Fora και τα κέντρα λήψης αποφάσεων ενεργοποιώντας μηχανισμούς λόμπινγκ, πολιτικού μάρκετινγκ, ακαδημαϊκού χώρου, ώστε να εκτεθεί το ψέμα των Σκοπιανών και να αναγκάσει ακόμα και με απειλή οικονομικών κυρώσεων τις χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία να αλλάξουν στάση. Τώρα όσον αφορά την δική μας στάση απέναντι στα Σκόπια θα έπρεπε να είναι η εξής: Ονομαστείτε όπως θέλετε, δεν μπορούμε να σας εμποδίσουμε, αν θέλετε φορέστε από μία περικεφαλαία, κρατάτε και από μία σάρισα ο καθένας και κυκλοφορείτε στα Σκόπια παίζοντας τον Μέγα Αλέξανδρο, όμως εμείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία ή παράγωγο του και θα βάζουμε βέτο σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, εάν θέλετε να μπείτε με αυτό το όνομα.
Το θέμα της Μακεδονίας, οι ταραγμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι δύσκολες καταστάσεις που έχει να διαχειριστεί σε θέματα οικονομίας, θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσουν «κλυδωνισμούς» στην κυβέρνηση, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε εκλογές;
– Πιστεύω ότι αυτό το τσούρμο παρανοϊκών που ονομάζουμε κυβέρνηση, δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος, όχι πολιτικού. Τους βλέπουμε στα υπουργεία και τις τηλεοράσεις,οι οποίοι καταφανώς έχουν διαταραγμένη προσωπικότητα και προβλήματα νοημοσύνης. Δεν πρέπει να συζητάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν να πρόκειται για μία άλλης μορφής κυβέρνησης, καθώς είναι άνθρωποι, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι στο ψυχιατρείο και να παίρνουν χάπια με τις χούφτες. Και όμως τους εξέλεξαν.