Σοφία Αρβανίτη «Η μικρή μου Αλαβαρντάχαλα »

  • -

Σοφία Αρβανίτη «Η μικρή μου Αλαβαρντάχαλα »

Tags : 

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια μίλησε στον Anonymous Radio και την εκπομπή ” Γιατρέ μου πες μου τι έχω”

 

 

– Σοφία δεν θέλουμε να μας μιλήσεις για καλοκαίρια όπως λέει και το τραγούδι σου, αλλά θέλουμε να μας μιλήσεις για το τώρα.
– Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί πέρασα συγκλονιστικά στην Θεσσαλονίκη και έπεται συνέχεια.
Ενάμιση μήνα ήμασταν εδώ και το καταευχαριστηθήκαμε και τώρα επιστρέφουμε στα πάτρια να μας δει η μανούλα (γέλια). Περάσαμε όμορφα και επικοινωνήσαμε με τη μουσική της νιότης μας με τον κόσμο που ήρθε και μας τίμησε. Όποτε παίξαμε ήμασταν sold out. Όπως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, έτσι και εμείς μεταξύ μας οι παλιοί συνεργάτες ενωθήκαμε και διαπίστωσα ότι παραμένουμε ακόμα παιδιά.
– Θες να μας πεις για την καινούργια σου δισκογραφική δουλειά;
– Έχω κάνει ένα νέο άλμπουμ με 14 ολοκαίνουργια τραγούδια που μόλις κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μου «άνοιξε την αγκαλιά του» και δέχτηκε αυτή την εξαίσια δουλειά που έκανα. Η έμπνευση, μου έδωσε τα φτερά να μπω στην επώδυνη διαδικασία να δημιουργήσω ένα ολόκληρο άλμπουμ, που πιστέψτε με στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Δεν ενθαρρύνεται κάτι τέτοιο.
– Σοφία χαιρόμαστε πάρα πολύ γιατί μας λείπουν τέτοιες ενέργειες.
– Ναι δεν είναι εύκολο, δεν κυκλοφορούν CD στις μέρες μας. Μεμονωμένα τραγούδια ναι. Αυτό που θέλω να πω ότι εγώ έχω την μικρή μου ”Αλαβαρντάχαλα”, όπου αυτός είναι και ο τίτλος του δίσκου. Επειδή όλοι οι άνθρωποι από τότε που γεννιόμαστε έχουμε σύντροφο την παιδική μας ψυχή, όμως στην πορεία της ζωής μας κουραζόμαστε, μας «δέρνουν» τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουμε την παιδική μας ψυχή. Εγώ την ξαναβρήκα αυτή την ψυχή και αυτή μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Όταν την διατηρούμε και φροντίζουμε να υπάρχει παίρνουμε κουράγιο από αυτήν και ξαναστεκόμαστε στα πόδια μας. Αυτή λοιπόν είναι η ”Αλαβαρντάχαλα”.
– Και δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω σε ποια γλώσσα;
– Αυτο και να το googlάρεται δεν θα βρείτε να σημαίνει κάτι, είναι δική μου επινόηση.
– Ποιοι είναι οι συντελεστές αυτής της δουλειάς;
– Τα τραγούδια αυτά είναι αποτέλεσμα εμπειριών των τελευταίων ετών. Αυτό μου έδωσε και το κίνητρο να γράψω στίχο και να συνεργαστώ με εξαίρετους συνθέτες που το μοιραστήκαμε και να κάνουμε μαζί αυτό το «ταξίδι». Οι συνεργάτες μου είναι οι Δημήτρης Λιόλιος, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης σε ένα τραγούδι ,η Ζωή Τηγανούρια σε στίχους Σταμάτη Μεσημέρη σε ένα ακόμα τραγούδι και έχω και δύο διασκευές. Η μία από Γαλλικό τραγούδι της Mylène Farmer το Fuck Them All και η άλλη του Θανάση Παπακωνσταντίνου το Έρημα κορμιά.
– Σοφία ποιο κομμάτι σε «γέμισε» πιο πολύ. Ποιο πιστεύεις πως είναι πιο κοντά σε εσένα;
– Από τα 14 τραγούδια στα 8 έχω γράψει τους στίχους. Όπως καταλαβαίνεις, όταν φτάνεις στο σημείο να γράψεις πράγματα νιώθεις ύψιστη δόνηση. Μετά αυτό, το «χτενίζεις» ας μου επιτραπεί η έκφραση. Το τελειοποιείς για να το μοιραστείς μετά με τον κόσμο, οπότε είναι θέμα στιγμής το τι προτιμώ. Τα αγαπάω όλα αυτά που έχω γράψει και φυσικά όλα αυτά που έχουν γράψει κι άλλοι γιαυτό και τα επέλεξα να είναι στο δίσκο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, απλά αξίζει να πω, πως το τραγούδι που είναι πρώτο στην λίστα του δίσκου είναι το ”Μια ατίθαση καρδιά”. Αυτό το τραγούδι άκουσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και μου «άνοιξε την αγκαλιά του» και είμαι στην εταιρία του. Όλα τα άλλα τραγούδια ακολούθησαν μετά.
Η Σοφία Αρβανίτη είναι ατίθαση καρδιά;
– Έχω «υπογράψει» τους στίχους, οπότε είναι ένα τραγούδι που κάθε του σπιθαμή είμαι 100% εγώ.