Σε ανοδική πορεία τα ακριβά smartphones

  • -

Σε ανοδική πορεία τα ακριβά smartphones

Tags : 

Η αγορά των smartphones μπορεί να κινείται πτωτικά (έστω και για λίγο), ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν πιάνει το κομμάτι των ακριβών συσκευών, όπου συναντάμε παραδόξως μια μεγάλη ανάπτυξη. Όπως σημειώνει η Counterpoint, στο τρίτο τρίμηνο του 2018 τα premium έξυπνα τηλέφωνα σημείωσαν άνοδο της τάξης του 19% σε επίπεδο πωλήσεων. Κάτι που μεταφράζεται στο 22% των συνολικών πωλήσεων smartphones και που σημαίνει πως 1 στους 5 καταναλωτές που αγόρασε νέο τηλέφωνο, τα προτίμησε.

Είναι εντυπωσιακό πως η Apple παραμένει στην πρώτη θέση των ακριβών συσκευών, φτάνοντας το ποσοστό της στο 47%. Είναι μεν αρκετά σημαντικό, αλλά αξίζει να σημειώσουμε πως κινείται χαμηλότερα από τα επίπεδα του παρελθόντος σε αυτήν την κατηγορία. Η Samsung έχει φτάσει πλέον το μερίδιό της στο 22%, η Hauwei ανέβηκε στο 12%, ενώ και η Xiaomi είναι στο 5%.

Τα περισσότερα τηλέφωνα που πουλήθηκαν (σύμφωνα, πάντα, με την Counterpoint) ήταν στην κατηγορία τιμής μεταξύ 400€-600€, όπου και την πρώτη θέση κατέκτησε η Samsung με ποσοστό 25%. Ακολούθησαν η Apple με 21% και η Huawei με 17%.

Στην αμέσως πιο πάνω κατηγορία (600€-800€), Apple και Samsung είχαν ποσοστό άνω του 80%, ενώ στην κατηγορία των τηλεφώνων με τιμή αγοράς άνω των 800€ η Apple έχει μόνη της το 80%.