Ραχήλ Μακρή: «Τον Ιούλιο του 2015 η δημοκρατία καταλύθηκε»

  • -

Ραχήλ Μακρή: «Τον Ιούλιο του 2015 η δημοκρατία καταλύθηκε»

Tags : 

Η επικεφαλής του πολιτικού φορέα ” Μέτωπο νίκης” μίλησε στον Anonymous Radio

 

– Κυρία Μακρή είστε η ιδρυτής του πολιτικού φορέα ” Μέτωπο νίκης”, θα θέλαμε να τις θέσεις που πρεσβεύει αυτός ο πολιτικός φορέας.
– Το ”Μέτωπο νίκης” του οποίου είμαι επικεφαλής είναι ένας πολιτικός φορέας, όχι κόμμα, που δημιουργήσαμε κάποιοι στο περιβόλι της Κρήτης την 25η Μαρτίου του 2017 μέσα στο σπήλαιο του Μελιδονιού γιατί στην ουσία σηματοδοτεί τον αγώνα που δόθηκε για την ελευθερία και την δημοκρατία κατ’ επέκταση. Στο σπήλαιο αυτό έκλεισαν οι Τούρκοι 334 γυναικόπαιδα, τα οποία πέθαναν από αναθυμιάσεις όταν έβαλαν φωτιά στην είσοδο του Μελιδονιού επειδή αρνιόντουσαν να παραδοθούν και να σκλαβωθούν. Αυτό έχει την δίκη του σημειολογική σημασία και είναι συμβολικό γιατί αυτή την στιγμή εμείς, δεν μπορούμε να μην κάνουμε προσπάθειες για την ελευθερία της πατρίδας μας, καθώς τον Ιούλιο του 2015 η δημοκρατία καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με την συμμετοχή και την συμβολή άλλων βουλευτών, σχεδόν όλου του μνημονιακού τόξου, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Ζούμε κάτω από συνθήκες οικονομικής κατοχής και υπό συνθήκες δικτατορίας, άρα θα πρέπει να γίνει αγώνας για την επανάκτηση του πολιτεύματος και παράλληλα την δημιουργία εκείνων των λύσεων και προτάσεων μαζί με τους πολίτες προκειμένου να οδηγήσουμε την χώρα εκεί που της αξίζει και της ανήκει.
Είχαμε δύο πολύ μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Πως ερμηνεύεται την στάση της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, καθώς υπήρξε προσπάθεια να υποβαθμιστεί το γεγονός.
– Όχι μόνο να το υποβαθμίσουν, αλλά προσπάθησαν να το σταματήσουν, καθώς ήταν πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια που έγινε μία αυθόρμητη κίνηση από τη μεριά των πολιτών. Τα συλλαλητήρια οργανώθηκαν μέσα από το facebook, που είναι το μοναδικό μέσο που έχει αφήσει αυτό το καθεστώς ελεύθερο. Δεν υπήρχαν κόμματα, ούτε κομματικές σημαίες. Κάποιοι προσπάθησαν φυσικά να το καπηλευτούν, αλλά επειδή ήμουν παρούσα και στα δύο συλλαλητήρια, οι πολίτες τους απομάκρυναν. Όπως είπε ο Κύριος Κασιμάτης στην ομιλία του χρειάζεται η ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος. Έκαναν κάθε προσπάθεια να υποτιμήσουν και να υποβαθμίσουν το γεγονός. Έφτασαν σε σημείο τραμπουκισμού και υποτίμησης του Μίκη Θεοδωράκη που είναι θα έλεγα ο μοναδικός εν ζωή αριστερός και ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση όπως εκείνος ξέρει, ότι ζούμε μια αριστερόστροφη μορφή φασισμού. Να σας πω ότι για την Θεσσαλονίκη είπαν ότι ήταν 90.000 ενώ η πραγματικότητα ήταν ότι είχε πάνω από 500.000 χιλιάδες κόσμο και για την Αθήνα με βάση του κτηματολογίου είναι υπολογισμένο σε 800.000 κόσμο. Έδωσαν ψευδή στοιχεία από την Ελληνική αστυνομία. Τους διέψευσαν ακόμα και οι ίδιες οι ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων. Βέβαια επειδή δεν έπιασαν όλα αυτά στα μάτια του κόσμου έβγαλαν από την καβάντζα το σχέδιο Novartis για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, ενώ από την άλλη πλευρά συνεχίζουν ακάθεκτοι το σχέδιο για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.
– Άρα πιστεύεται ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που βγήκε στην δημοσιότητα η υπόθεση Novartis.
– Ακριβώς. Περίμεναν να το χρησιμοποιήσουν σε μία δύσκολη στιγμή και η στιγμή αυτή βρέθηκε με το Μακεδονικό. Την επόμενη μέρα λοιπόν, παρακολουθήσαμε όλα αυτά τα τραγελαφικά περί σκανδάλου Novartis. Εδώ βέβαια έχουμε και πολύ σημαντικά θεσμικά έκτροπα για τον τρόπο με τον οποίο η εκτελεστική εξουσία έχει παρέμβει στη δικαιοσύνη. Με ανακοίνωση της η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι όταν δεν τους είναι αρεστές οι δικαστικές αποφάσεις παρεμβαίνουν και ασκούν bullying στους δικαστές.Είναι τεράστιο θεσμικό λάθος της κυβέρνησης το ότι προαναγγέλλει ο υπουργός δικαιοσύνης στοιχεία μιας δικογραφίας και να λέει ”άνοιξε και διάβασε το αποτέλεσμα της εν εξελίξει έρευνας”. Στην ουσία χρησιμοποιούν την υπόθεση αυτή για καθαρά πολιτικούς λόγους, προκειμένου να «χτυπήσουν» τους πολιτικούς τους αντίπαλους.
– Πιστεύεται θα αποδοθεί δικαιοσύνη τελικά;
– Αφού έγιναν και οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έχουν παρέλθει και έχουν παραγραφεί οι πολιτικές ευθύνες οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου. Εξαιτίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η βουλή αυτή δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες. Η συγκεκριμένη δικογραφία είναι μία « τρύπα στο νερό» και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
– Οι δικές σας προτάσεις για την δικαιοσύνη ποιες είναι;
– Πρέπει να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, προκειμένου να μην επιτρέψουμε να έρθει ο Τσίπρας, ή βουλευτές, ή καθεστώτα και να την καταλύσουν με τον τρόπο που παρακολουθούμε σήμερα να έχει γίνει. Επίσης από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι ότι όταν καταθέτει ένα κόμμα, ένας συνδυασμός για να μπορέσει να κατεβεί στις εθνικές εκλογές, θα πρέπει το πρόγραμμα του να εγκρίνεται από την εισαγγελία του Αρείου πάγου και από επιτροπή. Αυτό το πρόγραμμα ιδίως όταν γίνεται κυβερνητικό εάν δεν τηρείτε να έχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Να αλλάξει η διαδικασία ψήφισης του προέδρου της βουλής και να μην γίνεται με εισήγηση της κυβέρνησης, αλλά με κάποιο άλλον τρόπο. Να εφαρμοστεί η απλή αναλογική. Να καταργηθεί ο θεσμός του βουλευτή της επικρατείας που εκλέγεται χωρίς ψήφο. Ανά περιοχή για τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο με συγκεκριμένη ποσόστωση, οι πολίτες να μπορούν να καταθέτουν πρόταση μομφής και έτσι να μην μπορεί να κάθεται στην καρέκλα του κανένας περιφερειάρχης και δήμαρχος 5 χρόνια -όπως γίνεται τώρα με την Δούρου-, να κάνουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν και να μην μπορεί κανένας να τους βγάλει, ενώ έχουν παραβιάσει όλα αυτά που προεκλογικά έλεγαν. Άρα και αυτοί θα καταθέτουν τα προγράμματα τους στον Άρειο πάγο. Ψήφιση του προέδρου της δημοκρατίας από τον ίδιο το λαό και όχι από την βουλή. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τελειώσαμε με αυτή την ιστορία, θα δικάζονται μόνο από τα κανονικά δικαστήρια για τα αδικήματα τους. Και επίσης η κορυφαία πρόταση που δεν υπάρχει από κανέναν πολιτικό φορέα στην Ελλάδα και πρώτη φορά αναφέρει το Μέτωπο νίκης, το οποίο έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την Δικαιοσύνη, είναι η θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης και κατάχρησης των δημοκρατικών θεσμών, όπως γίνεται σήμερα με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Συνταγματικό αυτό δικαστήριο θα ελέγχει την συνταγματικότητα των νόμων, θα εκδικάζει τις προσφυγές των πολιτών και θα ελέγχει τις πράξεις και τις παραλήψεις όλων των πολιτειακών οργάνων. Αυτό που προτάσσει το Σύνταγμα είναι το πατριωτικό καθήκον του Έλληνα. Όλες οι εξουσίες εκπορεύονται από τον λαό και λέει το Σύνταγμα ότι όταν αυτές δεν εκπορεύονται και δεν εκτελούνται ούτε από την δικαιοσύνη για τον λαό, τότε έχει δικαίωμα να την επανακτήσει με κάθε τρόπο. Ακόμα και στο ίδιο το Σύνταγμα λέει με κάθε τρόπο. Άρα λοιπόν αυτό που καλώ εγώ τους πολίτες είναι να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος. Η βουλή αυτή έχει καταλυθεί. Δεν είναι βουλή των Ελλήνων και πρέπει να επανακτηθεί μέσω του συγκεκριμένου άρθρου, με θεσμικό και δημοκρατικό τρόπο και αυτοί που είναι τώρα εκεί να τους οδηγήσουμε εκεί που πρέπει, στον κάλαθο των αχρήστων και μετά θα δούμε για τα αδικήματα τους μέσα από την διαδικασία που σας περιέγραψα.