Πρεμιέρα για το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη»

  • -

Πρεμιέρα για το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη»

Tags : 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα στον κινηματογράφο Δαναό

Πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Σκούρα «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη».

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το απόγευμα (18.00) στον κινηματογράφο Δαναός (Κηφισίας και Πανόρμου) γίνεται η πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» έτσι όπως μονταρίστηκε για κινηματογραφική προβολή.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο εφέτος γιορτάζει τα 24α γενέθλιά του και αρχίζει απόψε το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την πανελλήνια πρώτη της ταινίας του Πάβελ Παβλικόφσκι «Ψυχρός πόλεμος».

Το ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Καζαντάκη» σκηνοθετήθηκε από τον Αλέξανδρο Σκούρα και μεταδίδεται στην πλήρη μορφή του σε τρία μέρη από το κανάλι Cosmote History. Το πρώτο μέρος μεταδόθηκε την Κυριακή που μας πέρασε και τα άλλα δύο θα μεταδοθούν την Κυριακή 23 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00). Το κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας περίπου 55′ ενώ η κινηματογραφική εκδοχή 93′.

Αφετηρία του οδοιπορικού είναι η Κρήτη, ο τόπος στον οποίο μεγάλωσε ο Καζαντζάκης, ο τόπος όπου σήμερα βρίσκεται και το μουσείο του συγγραφέα το οποίο αποτελεί επίκεντρο ενδιαφέροντος για όλο τον κόσμο. Η διαδρομή συνεχίζεται στην Αντίμπ της Γαλλίας, το Μπόζι Νταρ της Τσεχίας, την Ασίζη της Ιταλίας, τη Μάνη και την Αίγινα, με στόχο ο θεατής να σχηματίσει το ψηφιδωτό των τόπων στους οποίους ο συγγραφέας του «Αλέξη Ζορμπά», του «Τελευταίου πειρασμού» και τόσων ακόμα έργων, έζησε, εμπνεύστηκε και εργάστηκε.

Το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» είναι παραγωγή της ελculture.gr, σε συμπαραγωγή Cosmote TV, με τη συνδρομή του Μουσείου Καζαντζάκη, ενώ στους μεγάλους χορηγούς του βρίσκονται οι Capital Ship Management Corp., ANEK Lines & Blue Star Ferries, Creta Farms.

Πηγή in.gr