Παναγιώτης Ψωμιάδης : «Δεν θα δεχθώ ξεβράκωτους στην Θεσσαλονίκη»

  • -

Παναγιώτης Ψωμιάδης : «Δεν θα δεχθώ ξεβράκωτους στην Θεσσαλονίκη»

Tags : 

O πρώην περιφερειάρχης Kεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μίλησε στον Anonymous Radio

 

– Βρισκόμαστε προς την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι « απελευθερώσαμε την χώρα μας από τα μνημόνια». Θα θέλαμε την δική σας άποψη.
– Εσείς να είσαστε πρωθυπουργός, με τα μνημόνια θα είχαμε τελειώσει. Υπήρχε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο τελείωνε. Δεν βγήκαμε επειδή ήταν ο κύριος Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη Νέα Δημοκρατία το ίδιο θα ήταν, αλλά το θέμα είναι τι αφήνουμε πίσω μας. Το 2018 είναι καλύτερο από το 2010; Εγώ θα έλεγα όχι και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά οι δείκτες της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα. Θεωρώ ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση, ιδιαίτερα όμως με αυτή η οποία υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, δεν νομίζω ότι θα έχουμε μπροστά μας ένα καλό μέλλον. Επιτρέψτε όμως να σας πω ότι η παρουσία του πρωθυπουργού είχε να κάνει με την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Κυρίας Νοτοπούλου. Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να λέει « Να μην αφήσουμε την πόλη στα χέρια των ψωμιάδηδων » και σας ρωτώ, ποιο είναι το βιογραφικό το δικό μου και ποιο του κυρίου Τσίπρα, -ο οποίος δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα καθώς δεν είναι εκλεγμένος πουθενά- αλλά και της κυρίας Νοτοπούλου. Καμία σχέση δεν έχει με την Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζει την πόλη. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι της, σεβόμενος ότι είναι γυναίκα, αλλά από εκεί και πέρα προσβάλει την κοινωνία η υποψηφιότητα αυτή, αλλά και τον χώρο των γυναικών, καθώς δεν έχει να προσφέρει τίποτα.
– Πως κρίνεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της Μακεδονίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί με την συμφωνία που υπογράφτηκε στις Πρέσπες και παρά τα συλλαλητήρια που έχουν γίνει, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έσωσε την Μακεδονία. Ποια είναι η γνώμη σας;
– Θα πρέπει να μας πουν όμως από που την έσωσε. Φοβόμασταν τα δύο εκατομμύρια των Σκοπιανών; Το πιστεύει κανείς αυτό; (γέλιο)
– Απ’ ότι καταλαβαίνουμε απ’ το γέλιο σας, δεν το πιστεύετε ούτε εσείς.
– Κοιτάξτε όλο τον κόσμο τον διοικεί μια παγκόσμια συμμορία και μέσα σε αυτή, υπάρχουν και «πλοκάμια» από τον ελλαδικό χώρο. Όχι μόνο πολιτικά, αλλά και θεσμικά. Βλέπουμε τι γίνεται τελευταία με το θέμα της Εκκλησίας, η οποία απέχει απ’όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες. Από εκεί και πέρα ο κύριος πρωθυπουργός με την ευκαιρία της παρουσίας του εδώ, είπε και για το Σκοπιανό. Καταρχάς μιλάμε για ένα ανύπαρκτο θέμα. Είδατε παγκοσμίως κάποιο επιστήμονα να συμφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών; Κανένας δεν μίλησε, ούτε μέσα στη χώρα μας, ούτε εκτός.
Η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν την διαπραγματευόμαστε. Δεν είναι δυνατόν με μία υπογραφή ενός τυχαίου Έλληνα πολίτη, ο οποίος προεκλογικά δεν είπε ότι θα πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, να πουλάμε ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας, εμείς και τα παιδιά μας. Ένα θέμα που έχει πολλά παρακλάδια, κοινωνικά οικονομικά και εθνικά. Και θα σας κάνω μία ερώτηση guiz : Μιλάμε για Βόρεια Μακεδονία, η Νότια ποια είναι;
– Για την ώρα ο όρος «Νότια Μακεδονία» δεν έχει ακουστεί πουθενά
– Ε τότε πως χαρακτηρίζεις μια περιοχή Βόρεια, όταν δεν υπάρχει Νότια. Όμως μετά από 30 ή 40 χρόνια θα έχουμε την Μεγάλη Μακεδονία, με Πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Εκεί βαδίζουμε, και γιαυτό αφαιρούν μέσα από τα σχολικά βιβλία την ένδοξη ιστορία μας, τα θρησκευτικά, ενώ σιγά σιγά θα καταργήσουν και το εθνικό σύμβολο. Άρα τα επόμενα χρόνια οι νέες γενιές δεν θα τα γνωρίζουν αυτά και θα μιλάνε για την παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων. Ναι μεν χρειάζονται και αυτά και πρέπει να συγχρονιστούμε με την παγκόσμια εικόνα, όμως δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε από την ζωή μας, απ’την Ελλάδα, , απ’ την κοινωνία, απ’ την ψυχή μας, τις αξίες, τα ιδανικά και την ιστορία των Ελλήνων.
– Κύριε Ψωμιάδη έχετε θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους της πόλης;
– Καμία, δεν βαρεθήκατε να ακούτε υποσχέσεις; Στην Ελλάδα το ψέμα έλκει. Το ψέμα είναι μια ελκυστική γυναίκα γατί συνοδεύεται και από τη λέξη ελπίδα. Δείτε στο διαδίκτυο το πρόγραμμα του κυρίου Μπουτάρη. Ούτε το 10% δεν έχει υλοποιήσει. Αν δείτε το δικό μου πρόγραμμα, τις δύο φορές στη Νομαρχία και την μια στην περιφέρεια, θα δείτε ότι υλοποιήσαμε το 85% των προεκλογικών μας εξαγγελιών. Εγώ αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε με τόσο υψηλά δημοτικά τέλη. Δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται απαραίτητα έργα, δεν είναι δυνατόν μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη να μην είναι καθαρή να μην είναι φωτεινή και δεν είναι δυνατόν, να μην είναι μία ασφαλή πόλη. Αυτά μπορώ να τα υποσχεθώ, όμως σε ψεύτικες τζάμπα υποσχέσεις, δεν πρόκειται να πέσω. Το βασικότερο είναι να βρουν ξανά οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να φέρουμε την θάλασσα να «αγκαλιάσει» την πόλη. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη μαρίνα , όπως και να επεκτείνουμε την Λεωφόρο Νίκης 100 μέτρα μέσα προς τον Θερμαϊκό. Πρέπει να ζωντανέψουμε αυτό τον τόπο και να ασχοληθούμε με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους φτωχούς και τους άστεγους. Αυτά που κάναμε εμείς ως Νομαρχία, δεν μπορούσαν να τα κάνουν 10 κυβερνήσεις μαζί, γιαυτό και ξέρουμε πως θα «φωτίσουμε» αυτό τον τόπο.
Εμένα επειδή δεν μπορούσαν να με κυνηγήσουν πολιτικά, με έστειλαν στα δικαστήρια. Έχω 7 αθωωτικές αποφάσεις, ενώ εκκρεμεί ακόμα ένα δικαστήριο, συγχρόνως όμως, έχουν έρθει έγγραφα από την πολιτεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι όλα τα έργα της διοίκησής Ψωμιάδη έγιναν νόμιμα και δεν υπάρχει ζημιά ,ούτε ένα ευρώ. Έγγραφα του ιδίου του ελεγκτικού συνεδρίου. Εγώ κυνηγιέμαι γιατί είμαι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος διεκδίκησε την ηγεσία την Νέας Δημοκρατίας και επειδή ήμουν παιδί που τα «έλεγα». Όποιος δεν συμφωνεί σήμερα με το σύστημα τον «καθαρίζουν». Στην Ελλάδα πρέπει να είσαι αριστερός και γκέι για να είσαι καλός. Εγώ σέβομαι την ομοφυλοφιλία, σέβομαι την διαφορετικότητα, αλλά ξεβράκωτους στην πόλη, δεν θα δεχθώ.
– Εννοείτε το gay pride;
– Ναι, δεν θα δεχθώ ξεβράκωτους στην Θεσσαλονίκη. Ας έρθουν σε όσες εκδηλώσεις της πόλης θέλουν, αλλά ντυμένοι. Το πρότυπο της νεολαίας δεν θα είναι οι ξεβράκωτοι.