Παναγιώτης Μάργαρης : « Γράφω μουσική τις μεταμεσονύκτιες ώρες »

  • -

Παναγιώτης Μάργαρης : « Γράφω μουσική τις μεταμεσονύκτιες ώρες »

Tags : 

 

Ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας μίλησε στον Anonymous Radio και την εκπομπή ” Γιατρέ μου πες μου τι έχω”

 

– Κύριε Μάργαρη εμφανίζεστε στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για την παράσταση σας;
– Η παράσταση ονομάζεται ”Μεσάνυχτα” και πραγματοποιείται στο θέατρο Τζένη Καρέζη κάθε Σάββατο, στις 12 το βράδυ. Έχω ξεκινήσει εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Η παράσταση θα διαρκέσει έως το Σάββατο του Λαζάρου. Είχα χρόνια στο μυαλό μου να πραγματοποιήσω μία μουσική παράσταση αυτή την παράξενη ώρα, τα μεσάνυχτα και αυτό έχει να κάνει με μία εσωτερική μου ανάγκη να μοιραστώ με το ακροατήριο αυτή την ατμόσφαιρα, την ενέργεια και τη μαγεία που έχει αυτή η ώρα. Από μικρό παιδί και απ’όταν ξεκίνησα κιθάρα ως μαθητής, τότε, το μακρινό 1984 έως και σήμερα, κατά κύριο λόγο μελετάω κιθάρα, γράφω μουσική και κάνω σκέψεις για μελλοντικά σχέδια αυτές τις ώρες, τις μεταμεσονύχτιες.
– Είναι ώρες έμπνευσης αυτές, έτσι;
– Ακριβώς υπάρχει έντονος δημιουργικός οίστρος. Θεωρώ ότι είναι ώρες που τα συναισθήματα όλων των ανθρώπων λειτουργούν σε πολύ έντονους ρυθμούς, όποτε αυτή η ανάγκη να μοιραστώ με το κοινό αυτή την ατμόσφαιρα με οδήγησε στο να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση με τίτλο ”Μεσάνυχτα” σε αυτό το ιστορικό θέατρο, το ”Τζένη Καρέζη”.
– Επειδή ήρθα και σας άκουσα, πραγματικά, όπως είπατε και εσείς μέσα σε αυτό το ιστορικό θέατρο, ακούγοντας την κιθάρα σας ο θεατής ξεφεύγει λίγο απ’ την πραγματικότητα και ταξιδεύει σε κάτι πρωτόγνωρο θα το χαρακτήριζα. Εγώ προσωπικά έμεινα μαγεμένος και έφυγα με συναισθήματα που δεν μπορούσα να περιγράψω.
– Ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτό είναι το ζητούμενο, να υπάρξει αυτή η μαγεία όπως είπα και στην αρχή της κουβέντας μας, ανάμεσα σε μένα και τους ακροατές μου.
– Στο τελευταίο σας CD παίξατε κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη. Θα θέλατε να μας πείτε πώς προέκυψε αυτή η μεγάλη συνεργασία;
– Η αλήθεια είναι πως ήταν μια δισκογραφική δουλεία που είχα στο μυαλό μου, εδώ και πολλά χρόνια να κάνω. Ήθελα να πραγματοποιήσω ένα αφιέρωμα στα τραγούδια αυτού του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες παγκοσμίως. Προσπάθησα να ενώσω την κλασσική κιθάρα με τα τραγούδια του Μίκη. Πήγα σπίτι του αρκετές φορές άκουσε τα κομμάτια και με συμβούλεψε ουσιαστικά, να δουλέψουμε έως ένα βαθμό μαζί και ήταν μία εμπειρία ζωής για μένα να κάνω αυτό το CD, με έναν μύθο του πολιτισμού.
– Κύριε Μάργαρη, διανύουμε μία δύσκολη περίοδο. Η πραγματικότητα είναι αρκετά σκληρή για τους περισσοτέρους. Ο κόσμος αγκαλιάζει την τέχνη; Είναι κοντά σε αυτές τις προσπάθειες;
– Νομίζω σε όλες αυτές τις περιόδους που υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες η τέχνη είναι η πιο έντονη διέξοδος για τις ψυχές όλων μας. Παρατηρώ ότι ο κόσμος γεμίζει τις αίθουσες συναυλιών αλλά και τα θέατρα πηγαίνουν πολύ καλά. Βέβαια έχει να κάνει με τον αν είναι καλή η παράσταση, αυτό είναι το σημαντικότερο, αλλά εγώ αυτό που παρατηρώ στις δικές μου συναυλίες, τις χειμερινές και τις καλοκαιρινές είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και ένα μέρος του κόσμου αγαπάει την καλή μουσική και δικός μου προσωπικός στόχος είναι όλο αυτό, να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
-Έχετε κάποια επαγγελματικά σχέδια για το άμεσο μέλλον;
– Παράλληλα με τις εμφανίσεις μου στο θέατρο Τζένη Καρέζη αρχίζει και μία χειμερινή περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπου θα κάνω συναυλίες και έχω σχέδια για επόμενη δισκογραφική δουλεία από τον Μάϊο.