Βασίλης Πιπέρης : «Είμαστε πολυμήχανος λαός και θα τα καταφέρουμε»

  • -

Βασίλης Πιπέρης : «Είμαστε πολυμήχανος λαός και θα τα καταφέρουμε»

Tags : 


Το … «κάθαρμα» του ΑΜΑΝ μίλησε στον Anonymous Radio και την εκπομπή “ Γιατρέ μου πες μου τι έχω”.

 

Βασίλη εκτός από μουσικός και ηθοποιός δραστηριοποιείσαι και στα κοινά. Μάθαμε ότι έχεις μία πρόταση από την τοπική αυτοδιοίκηση.
– Έχω μία πρόταση να κατέβω στις επόμενες εκλογές στην περιφέρεια μου στην Λάρισα. Θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά προκειμένου να βοηθήσω εμάς τους Α.Μ.Ε.Α. Δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές και κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Είμαι Λαρισαίος και θέλω να κοιτάξω το καλό της πόλης μου και γενικά όλης της Θεσσαλίας. Εδώ υπάρχει πολύ καλός κόσμος και βοηθάει πάρα πολύ. Αυτό φαίνεται στις εκδηλώσεις που κάνουμε στην φιλανθρωπική ομάδα Σύλλογος Στήριξη, της οποίας είμαι αντιπρόεδρος. Κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις για φιλανθρωπικό σκοπό και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική.
Πόσο εύκολα είναι να κινηθεί ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα στις Ελληνικές πόλεις;
– Δυστυχώς καμία πόλη δεν είναι προσβάσιμη σε κανέναν άνθρωπο πού θέλει να περπατήσει και αυτό ισχύει, όχι μόνο για Α.Μ.Ε.Α. αλλά γενικά για όλο τον κόσμο. Πού το έχουμε δει ο ποδηλατόδρομος να είναι επάνω στο πεζοδρόμιο; Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
– Η πολιτεία πόσο είναι κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία;
– Το κράτος δεν βοηθάει καθόλου. Συνέχεια κόβει από τα επιδόματα μας, χωρίς να ρωτά αν μπορούμε να αγοράσουμε τα φάρμακα μας. Πως γίνεται να εισοδηματοποιεί το επίδομα που μου δίνει; Αυτό το επίδομα το παίρνω επειδή χρειάζομαι άτομο να με βοηθήσει και πρέπει να πληρώσω τα φάρμακα μου. Δεν είναι δυνατόν να το πιάνει ως εισόδημα. Χάνουμε πάρα πολλά προνόμια που είχαμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε.
– Είναι τραγικό από τη μία να κυκλοφορούν λίστες με εκατομμύρια ευρώ και από την άλλη να κόβονται χρήματα από καρκινοπαθείς ή άτομα με αναπηρία.
– Σίγουρα δεν είναι σωστό αυτό αλλά κάτι θα βρούμε για να επιβιώσουμε. Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολυμήχανος λαός και θα τα καταφέρουμε. Αυτό είναι άλλωστε που κάνει όλους τους ξένους να μας ζηλεύουν.
– Βασίλη ετοιμάζεις κάτι αυτό τον καιρό;
– Ναι, ετοιμάζω κάτι στην τοπική τηλεόραση. Πρόκειται για μία σειρά με αυτοτελή επεισόδια, με διάφορα σκετσάκια και πιστεύω θα βγει κάτι καλό. Επίσης η Ομάδα Στήριξη έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο « Μεταξύ σοβαρού και αστείου » και περιγράφει όλη την περιπέτεια της υγείας μου. Δεν κυκλοφορεί έξω και αν κάποιος θέλει να το προμηθευτεί, πρέπει να έρθει σε επαφή με την Ομάδα Στήριξη. Κοστίζει 10 ευρώ, είναι πολύ συγκινητικό σε ορισμένες στιγμές, αλλά έχει και πολύ γέλιο.