Νεκταρία Φιολιτάκη: «Η επιτυχία είναι στη φύση σου»

  • -

Νεκταρία Φιολιτάκη: «Η επιτυχία είναι στη φύση σου»

Tags : 

 

Η γνωστή συγγραφέας μίλησε στον Anonymous Radio

 

Τι είναι αυτό που σας έκανε να πιάσετε για πρώτη φορά το μολύβι – ας το πούμε έτσι- και να ξεκινήσετε τη συγγραφική σας διαδρομή
– Η αλήθεια είναι πως από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου συνέχεια έγραφα, όμως από το 2014 ξεκίνησα να δημοσιεύω στο ευρύ κοινό τις σκέψεις μου, γιατί αυτός ήταν ένας τρόπος για εμένα να εκφράζομαι, καθώς όταν έχεις πολλά πράγματα στο μυαλό σου θες με κάποιον τρόπο να τα διοχετεύσεις. Οπότε ξεκίνησα με αυτό τον τρόπο, δημιουργώντας ένα Blog και το πρώτο μου e-book και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στον συγγραφικό κόσμο.
– Το καινούριο σας βιβλίο ονομάζεται «Η επιτυχία είναι στη φύση σου» από τις εκδόσεις ”Bookstars”, θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια γι’αυτό;
– Αυτό το βιβλίο είναι μία ολοκληρωμένη μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης και επίτευξης στόχων. Έχοντας το ο αναγνώστης στα χέρια του, πραγματικά κρατάει ένα εργαλείο ζωής, γιατί μέσα περιγράφονται πάρα πολλοί εναλλακτικοί τρόποι μέσω τεχνικών για να μπορέσει αρχικά ο καθένας να εντοπίσει τους στόχους του, να κοινωνικοποιηθεί, να ομαδοποιηθεί, να φτιάξει την οικογένειά του και το περιβάλλον του, δηλαδή είναι ένα βιβλίο που σε βοηθάει σε όλους τους τομής της ζωής σου, είναι ένα εγχειρίδιο ζωής. Όλοι μπορούν να το προσαρμόσουν πάνω τους και να το «κουμπώσουν» στη ζωή τους, φτάνοντας εκεί που επιθυμούν. Στην επιτυχία τους.
– Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε, ώστε να ξεκινήσετε την συγγραφή του εν λόγω βιβλίου;
– Ήταν ένα διάστημα που είχα αρχίσει να παρατηρώ τη φύση και είδα ότι πραγματικά όλοι οι οργανισμοί και όλα τα ζώα γύρω μας, μπορούν να μας διδάξουν πολλά πράγματα. Ας πούμε η τεχνική της μέλισσας δείχνει τον τρόπο προκειμένου να μπούμε σε μία ομάδα, επαγγελματική ή κοινωνική. Επίσης η αρκούδα μπορεί να μας αφυπνίσει όταν βρισκόμαστε σε μια περίοδο «χειμερίας νάρκης», να μας παρακινήσει.Από εκεί εμπνεύστηκα το μεγαλύτερο κομμάτι, παρατηρώντας αρχικά τα ζώα και μετά δουλεύοντας το, εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε το βιβλίο.
– Από τις εκδόσεις Bookstars κυκλοφορούν και άλλα δύο βιβλία σας, «Tα ερωτικά βοηθήματα» και το «κρατάς μυστικό» Θέλετε να μας πείτε λίγα πράγματα και για αυτά;
-«Tα ερωτικά βοηθήματα» έχουν δεχθεί κριτική λόγω του τίτλου του βιβλίου. Πολλοί λένε ότι είναι τολμηρός. Πριν κυκλοφορήσει από το περιβάλλον μου, μου έλεγαν να μην βάλω αυτό τον τίτλο, όμως πραγματικά είναι ένα βοήθημα πάνω στο κομμάτι των συντροφικών σχέσεων, το οποίο δείχνει τρόπους για το πως πρέπει να είναι στην πραγματικότητα οι σχέσεις γιατί ο κόσμος μπερδεύεται, συγχύζεται, αλλά θεωρώ ότι είναι πιο απλά τα πράγματα ειδικά στο κομμάτι του έρωτα. Αλλά αυτό είναι το «αλατοπίπερο», δυστυχώς όμως γίνεται πολύ περίπλοκο και αν το απλοποιήσουμε λιγάκι στο μυαλό μας θα δούμε ότι ο κόσμος είναι πιο ωραίος. Αυτό περιγράφω μέσα στο βιβλίο και το «κρατάς μυστικό», είναι ένα ημερολόγιο το οποίο όμως έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχει χρονολόγιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε χρόνο. Έχει μέσα ένα διαφορετικό απόφθεγμα κάθε μέρα όπως και ένα ερώτημα έτσι ώστε ο αναγνώστης να το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για να κάνει το πλάνο του και ταυτόχρονα να έχει τροφή για σκέψη κάθε μέρα, οπότε ναι μεν είναι ημερολόγιο, αλλά και αυτό κινείται σε αυτό το επίπεδο της εσωτερικής αφύπνισης.
– Ως αναγνώστρια ξεχωρίζετε κάποιο είδος λογοτεχνίας;
– Κυρίως διαβάζω επιστημονικού περιεχόμενου βιβλία, που αφορούν προσωπική ανάπτυξη και ανθρώπινες σχέσεις, φιλοσοφία, κινούμαι σε θέματα ψυχολογίας και συμβουλευτικής ·Λόγω του αντικείμενου στο οποίο γράφω, χρειάζεται διαρκώς να είμαι ενήμερη για νέα θέματα προκειμένου να δίνω στο κοινό που επιλέγει τα βιβλία μου εμπεριστατωμένες πληροφορίες.
– Τι θα συμβουλεύατε κάποιον/α που σκέφτεται να ξεκινήσει την δική του συγγραφική διαδρομή
– Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που του αρέσει να γράφει, θα γράφει πάντα.Το θέμα είναι ποιος θα τολμήσει να εξωτερικεύσει και να δημοσιεύσει την σκέψη του. Η αμφιβολία που έχουν οι άνθρωποι που γράφουν είναι αν θα αρέσει ο λόγος τους και αν θα είναι κάτι επιτυχημένο. Για μένα που αποτελεί τρόπο έκφρασης συμβουλεύω όσους γράφουν να τολμήσουν να δώσουν τα γραπτά τους, γιατί όταν γράφεις εκφράζεσαι, οπότε έχεις κάτι να μοιραστείς. Είναι ένα όνειρο η συγγραφή, οπότε είναι κρίμα να μένουν στην αφάνεια, γραπτά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αναγνώστες και να ξυπνήσουν διάφορα συναισθήματα.
– Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση και αν ναι πόσο τους αναγνώστες η ακόμα και τους ίδιους τους συγγραφείς ;
– Η οικονομική κρίση, έχει επηρεάσει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, και τους εκδοτικούς οίκους, τους συγγραφείς κατά συνέπεια και τους αναγνώστες, όμως, στην εποχή την οποία διανύουμε και με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν δημιουργηθεί αρκετές εναλλακτικές όσον αφορά την έκδοση ενός βιβλίου, ενώ ταυτόχρονα και οι αναγνώστες έχουν άπειρες επιλογές για να διαβάσουν. Θεωρώ ότι είναι θέμα διαχείρισης και επιλογής αν θα διαβάσει ο αναγνώστης. Αυτοί που θέλουν πάντως να διαβάσουν, θα βρουν το τρόπο.