Λίνα Βασσάλου : «Η Μακεδονία είναι μία»

  • -

Λίνα Βασσάλου : «Η Μακεδονία είναι μία»

Tags : 

Η πολυτάλαντη αθλήτρια μίλησε στον Anonymous Radio και την εκπομπή ” Γιατρέ μου πες μου τι έχω”

 

Λίνα σε γνωρίσαμε κυρίως σαν κολυμβήτρια, θα ήθελες να μας πεις τους λόγους για τους οποίους σταματάς την συγχρονισμένη κολύμβηση;
– Η κολύμβηση είναι το σημαντικότερο μέρος της ζωής μου. Το ότι σταματώ τον πρωταθλητισμό αυτό δεν σημαίνει ότι σταματώ και τις προπονήσεις που πλέον κάνω για τον εαυτό μου. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πάρα πολύ και τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει καμία στήριξη και η πολιτεία είναι απούσα σε όλα τα προβλήματα που έχουμε δηλώσει οι αθλητές, οπότε είναι αδύνατον να δίνω συνέχεια λεφτά από την τσέπη μου για τον εξοπλισμό αλλά και για τις διοργανώσεις στο εξωτερικό. Είναι κρίμα να βλέπεις ταλέντα που έχουν προπονηθεί να μένουν ανεκμετάλλευτα εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετέχουν σε κάποια σημαντική διοργάνωση και να αναδείξουν την χώρα μας.
Τι σου έχει μείνει από την περίοδο που ασχολήθηκες επαγγελματικά με την συγχρονισμένη κολύμβηση;
– Από τις ευχάριστες εμπειρίες που έχω αποκομίσει είναι το ότι έχουμε δεθεί με τα υπόλοιπα κορίτσια και έχουμε γίνει οικογένεια, αλλά κυρίως είναι ότι μου έχει μάθει να θέτω πάντα υψηλούς στόχους και να μην το βάζω ποτέ κάτω. Αυτό είναι που μου έχει διδάξει ο πρωταθλητισμός και με αυτό πορεύομαι στην ζωή μου.
Πώς προέκυψε η απόφαση σου να ασχοληθείς με το pole dancing που πλέον είναι ολυμπιακό άθλημα και πόσο δύσκολο είναι να αφήσεις κάτι που κάνεις με επιτυχία και να αρχίσεις κάτι καινούργιο;
-Όντως είναι κάτι καινούργιο, αλλά είχα τις βάσεις γιατί στην συγχρονισμένη κολύμβηση κάνουμε πάρα πολλά αθλήματα μαζί, μπαλέτο, ρυθμική, ενόργανη, ακροβατική, βάρη και όλα αυτά χρειάζονται στην υποδομή για να κάνεις pole dancing. Με έχει ενθουσιάσει η σκέψη οπότε δέχτηκα την πρόκληση και όπως είπατε και εσείς είναι ολυμπιακό άθλημα και ο στόχος μου είναι να πάω στους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο το 2020 και να εκπροσωπήσω την χώρα μας.
Λίνα αγαπάς πάρα πολύ την ζωή και αυτό φαίνεται απ’όλες τις δραστηριότητες σου. Εκτός όμως από τον αθλητισμό, ασχολείσαι και με τον χώρο του θεάτρου και είσαι απόφοιτος δραματικής σχολής.
– Αυτό το μικρόβιο υπήρχε από μικρή ηλικία και έχει ένα κοινό σημείο με την συγχρονισμένη κολύμβηση, όπου και εκεί υπάρχει ένα θεατρικό στοιχείο στην χορογραφία, γιατί πρέπει να παίρνεις ανάλογη έκφραση και αυτό το συναίσθημα θα πρέπει να το μεταδόσεις στους κριτές για να σε βαθμολογήσουν. Οπότε συνδυάζεται εν μέρει. Με το θέατρο ήθελα να ασχοληθώ από μικρή ηλικία αλλά είχαν τις αντιρρήσεις τους οι γονείς μου. Μου έλεγαν μάλιστα ”Γίνε ότι άλλο θέλεις εκτός από ηθοποιός”. Μεγαλώνοντας ωστόσο συνέχισα να παρακολουθώ σεμινάρια και ερχόμουν σε επαφή με ηθοποιούς που με συμβούλευαν ποια βιβλία να διαβάσω και σε ποια δραματική σχολή να πάω. Και τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι θα αρχίσω πρόβες για το έργο ”Η πιο δυνατή” του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη. Παίζουμε δύο γυναίκες και θέλει ο σκηνοθέτης μας να το ανεβάσει την ημέρα της γυναίκας, τον Μάρτιο, επειδή θίγει την θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία.
– Λίνα είσαι ένα άτομο που παρακολουθεί την επικαιρότητα και εκφράζει την άποψη του ελύθερα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για το θέμα των Σκοπίων για το οποίο έχεις πάρει ανοιχτά θέση.
– Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για το συλλαλητήριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο το όνομα δεν πρέπει να δώσουμε, ούτε σπιθαμή γης. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πατρίδα μας να χάσει τον χαρακτήρα της και να μεταμορφωθεί σε μία μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνότητα και κυρίως χωρίς ταυτότητα. Στο κάτω-κάτω της γραφής ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ είχε πει ότι δεν έχουν καμία συγγένεια με τον Μέγα Αλέξανδρο και ήρθαν στην περιοχή τον έκτο αιώνα μ.Χ . Η Μακεδονία είναι μία. Δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, Δεν γίνεται ο καθένας να θέλει να πάρει κάτι από Ελλάδα. Όπως είπε και ο Λεωνίδας ”Μολών λαβέ”. Ούτε φασίστρια είμαι, ούτε ανήκω στην Χρυσή Αυγή όπως θέλουν οι κακοπροαίρετοι να μας βάζουν «ταμπελίτσες». Εννοείται πως στο συλλαλητήριο στην Αθήνα όλοι πρέπει να πάμε και όσο πιο πολλοί μαζευτούμε τόσο το καλύτερο, μπας και επιτέλους η κυβέρνηση ακούσει τον λαό της. Η ιστορία δεν παραγράφεται απλά επαναλαμβάνεται.