Κατώτατος μισθός: Άργησαν οι αυξήσεις υποστηρίζει η ΝΔ

  • -

Κατώτατος μισθός: Άργησαν οι αυξήσεις υποστηρίζει η ΝΔ

Tags : 


Ένταση του αντιπολιτευτικού πρέσινγκ σχεδιάζει για το αμέσως προσεχές διάστημα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ως αδιάκοπη υπόμνηση των συνεπειών από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εφεξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για καθεστώς πολιτικής ανωμαλίας, συναλλαγής και τυχοδιωκτισμού, αντιπαραβάλλοντας τις διαφορετικές πλειοψηφίες της ψήφου εμπιστοσύνης και του Σκοπιανού, θέλοντας να καταδείξει ότι η μακροημέρευση της κυβέρνησης είναι… όνειρο θερινής νυκτός, παρά τις περί του αντιθέτου πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για εξάντληση της τετραετίας.

Σύμφωνα με την πολιτική ανάγνωση της Πειραιώς, η απόπειρα αλλαγής της ατζέντας από τον κ. Τσίπρα αποτελεί ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης, ώστε να απεγκλωβιστεί από τα ανυπέρβλητα εθνικά, γεωπολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα που έχει προκαλέσει ο συμβιβασμός για το Σκοπιανό.

Σχέδιο για τη Μακεδονία

«Η ΝΔ δεσμεύεται να ελέγχει αυστηρά την εφαρμογή αυτής της κακής συμφωνίας και να αγωνιστεί ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Βόρειας Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται, μάλιστα, να ανακοινώσει σύντομα σχέδιο στήριξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη Μακεδονία μας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, υπενθυμίζοντας ότι ως αυριανή κυβέρνηση η Πειραιώς δεν απεμπολεί το δικαίωμα του βέτο έναντι της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ στην ΕΕ. Εντύπωση, δε, προκαλεί σε στελέχη της ΝΔ η αστραπιαία ταχύτητα με την οποία εκδόθηκε το ΦΕΚ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μόλις τρεις ώρες μετά τη σχετική ψηφοφορία.

Στο Μοσχάτο επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς διαπιστώνεται πως οι προαναγγελλόμενες θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης διέπονται από προχειρότητα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Εξ ου και σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού, που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, «καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Οπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, για την οποία πρώτος είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Σύμφωνα με τον «γαλάζιο» πολιτικό σχεδιασμό, εφεξής πληθαίνουν οι περιοδείες του προέδρου του κόμματος με επόμενους σταθμούς την Πάτρα την Παρασκευή και τη Λαμία και το Καρπενήσι Σάββατο και Κυριακή αντιστοίχως. Μεθαύριο, κατά πληροφορίες, είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθεί ο μίνι εσωτερικός ανασχηματισμός, αφ’ ης στιγμής οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός, καθώς και αρκετοί γραμματείς του κόμματος κατέρχονται ως υποψήφιοι στην τριχοτομημένη Β’ Αθηνών.

Διευκρίνιση Δένδια

Τέλος, στη διευκρίνιση πως «η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά» και ότι «εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό. Επαναλαμβάνω ότι είναι ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης» προέβη χθες το απόγευμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας. Αφορμή στάθηκε προχθεσινή αποστροφή του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» ότι «η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα, όχι γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς», η οποία, κατά την Πειραιώς, «αξιοποιήθηκε» από τον συμπολιτευόμενο Τύπο.

Πηγή: ethnos.gr