JΟΗΝΝΥ ΒΑΒΟΥΡΑΣ : Eίμαστε μία υποδομή που δεν έχει χώρα!

  • 1

JΟΗΝΝΥ ΒΑΒΟΥΡΑΣ : Eίμαστε μία υποδομή που δεν έχει χώρα!

Tags : 

– Johnny με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι είσαι ποδηλάτης.
– Από παιδί είμαι φανατικός ποδηλάτης και δεν το άφησα ποτέ.
Κάνω αρκετά μεγάλες διαδρομές και γενικά δεν κάθομαι φρόνιμος.
– Δείχνει αντοχή αυτό.
– Αντέχω. Ότι καλύτερο έχω κάνει είναι που σταμάτησα το τσιγάρο.
Δεν καπνίζω εδώ και 25 χρόνια και προσέχω την διατροφή μου αρκετά.Όταν με ρωτάνε πως πάω τόσο μακριά με το ποδήλατο,τους λέω
15 με 20 χιλιόμετρα δεν είναι μακριά.Μια ιδέα είναι όλο αυτό όταν βρεις τον ρυθμό σου και τις αντοχές σου.Πιστεύω ότι όλοι
μπορούμε να το κάνουμε αρκεί να το πάρουμε απόφαση.
– Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε στο δρόμο όλο και περισσότερα ποδήλατα, χωρίς βέβαια να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο
και αυτό δημιουργεί προβλήματα και στον ποδηλάτη, αλλά και στα αυτοκίνητα . Είμαστε μία χώρα που δεν έχει υποδομή.
-Βασικά είμαστε μία υποδομή που δεν έχει χώρα. Αυτή είναι όλη η φιλοσοφία και θλίβομαι πραγματικά. Τις προάλλες ανέβαινα την λεωφόρο Μεσογείων,στο ύψος του νομισματοκοπείου ήταν όλα τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα θρασύτατα επάνω στα πεζοδρόμια και ένας τυπάκος με αναπηρικό καροτσάκι μες τη μέση της Μεσογείων στη δεξιά λωρίδα. Αυτό ήθελα να το φωτογραφήσω για να το στείλω στα media της Ευρώπης να δούνε τι κάφροι είμαστε Μόνο έτσι θα ξυπνήσει ο Έλληνας,όταν προσβληθεί απ’έξω. Εδώ μέσα κάνει ότι θέλει.Είναι όμως θέμα παιδείας και αγωγής και δυστυχώς στερούμεθα παντελώς αυτά τα δύο πράγματα.Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα γιατί δεν εφαρμόζονται ούτε οι νόμοι,ούτε το κοινωνικό δίκαιο,δηλαδή όταν εσύ σαν πολίτης βλέπεις κάποιον να κάνει κάτι στραβό να του το λες.Εδώ κάνουν το στραβό και στη λένε και από πάνω.
– Μπορεί να του πεις το στραβό και να καταλήξεις στον ευαγγελισμό
– Το συμπέρασμα που έχω καταλήξει είναι ότι στην Ελλάδα που γεννήθηκεη δημοκρατία,η φιλοσοφία και ο πολιτισμός,εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση με τους προγόνους μας. Ήταν κλάσης ανώτεροι.Έτυχε να κατοικούμεγεωγραφικά στο ίδιο μέρος και αυτό στηρίζει τη θεωρία μου ότι ο πίθηκος προήλθε από τον άνθρωπο.
– Είχα διαβάσει ότι ο πρώτος πίθηκος που έγινε άνθρωπος διέπραξε έγκλημα κατά του είδους του .
– Εγώ το πάω ανάποδα.Ο άνθρωπος έγινε πίθηκος και θα περπατάει στα τέσσερα σε λίγο.
-Ποια είναι η γνώμη σου για την πολιτική κατάσταση γενικά;
– Η κατάσταση είναι τραγική. Ξεκίνησε από άλλες κυβερνήσεις αλλά η τωρινή, δυστυχώς για όλους μας έφαγε το πακέτο και φάνηκε
πολύ κατώτερη των περιστάσεων.Όταν ήμουν πιτσιρικάς και με ρώτησαν αν θα ήθελα ποτέ να γίνω πολιτικός
έλεγα δεν μπορώ να κοιτάω τον άλλον στα μάτια και να του λέω ψέματα,ούτε να του μιλάω και να του βάζω το χέρι μου στην τσέπη του.
Εν τω μεταξύ πέρα από αυτό, θλίβομαι που βλέπω κάτι μούρες τύπου Πολάκη και άλλων χειρότερων να είναι εξουσία. Αυτό με εξοργίζει.
Προσβάλει την νοημοσύνη μου. Δεν μπορεί ο Υπουργός Υγείας να καπνίζει μπροστά στον κόσμο.Το ξεφτιλίσαμε τελείως το θέμα, ούτε για γιδοβοσκός δεν κάνει.
– Ίσως ισχύει αυτό που είπε ο Πλάτωνας, ότι αφού δεν ασχολούμαστε θα κυβερνόμαστε από κατώτερους.
– Μα σκεφτείτε κάτι. Για να φτάσει ο άλλος να γίνει πρωθυπουργός ή υπουργός ή πολιτικός ή κομματάρχης έχει πατήσει επί πτωμάτων.Έχει καταστρέψει,έχει αφανίσει,έχει διαλύσει όλους τους ανταγωνιστές του και τους γύρω του. Είναι αδίστακτος οπότε δεν έχει κανένα συναίσθημα.Εδώ τους  φτύνεις  και νομίζουν ότι βρέχει.Εγώ απορώ τι ψηφίζουν οι πολίτες. Είδα μια πάρα πολύ ωραία γελοιογραφία του Αρκά που είχε την κιβωτό με τα ζώα και πήγαινε να μπει ένα ζευγάρι ανθρώπων μέσα. Τους λέει ο Νώε που πάτε εσείς δεν είστε ζώα και του απαντούν,έτσι νομίζεις δεν ξέρεις τι ψηφίσαμε.Κάποτε λοιπόν όταν πήγαινα ακόμα Γυμνάσιο ο πατέρας μίας συμμαθήτριας μου, Eλληνοαμερικάνος μου είχε πει το εξής αμίμητο:”Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι έχει πολλούς Έλληνες”.Γελάγαμε τότε αλλά ο άνθρωπος είχε απόλυτο δίκιο .Ο Έλληνας δεν κοιτάζει μπροστά. Δεν έχει κάποια πρόνοια του τι θα γίνει μετά.
Όντως κοιτάμε λίγο κοντόφθαλμα.
– Το θέμα είναι να κρατάμε καλά την ψυχική και σωματική μας υγεία για να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά τα θέματα.Να μπορούμε να είμαστε καλά χωρίς να χρειαζόμαστε υλικά πράγματα. Αυτό είναι βασικό και το έχω εφαρμόσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Johnny,εξακολουθείς να τραγουδάς σε μουσικές σκηνές έτσι;
– Κάθε εβδομάδα παίζω και κάπου. Είτε μόνος μου,είτε με το συγκρότημα μου,τους Cadillacs,είτε με το άλλο μου συγκρότημα τους Vavoura Band. Παράλληλα δουλεύω στο studio μου,εκεί που ηχογραφώ κομμάτια.Ετοιμάζουμε τώρα δύο καινούργιους δίσκους σε βινύλιο και η ζωή προχωράει.
-Έχεις κάποιο live προσεχώς για να έρθουμε να σε δούμε;
-Βέβαια, είμαι στου Ζωγράφου, σε ένα μαγαζί που λέγεται Βαβέλ,στηνΑλεξάνδρου Παπάγου,πολύ κεντρικά .Θα είμαι εκεί το Σάββατο 27 Μαΐουκαι θα χαρώ πολύ να σας δω,να ακούσετε παλιό καλό Rock & Roll καιέχω σας ανακοινώσω και κάτι ακόμα.Την Τετάρτη 31 Μαΐου στην τεχνόποληγίνεται ένα μεγάλο πάρτι για τα 30 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας.Θα έχει live και θα παίξω και εγώ μαζί με τον φίλο μου τον Λάκη ΠαπαδόπουλοΘα γίνει χαμός οπότε περιμένω να σας δω και εκεί.Θα είναι και συναισθηματικάφορτισμένο το κλίμα λόγω που η ελεύθερη ραδιοφωνία για πολλούς ανθρώπουςήταν βασικός σταθμός στο να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα.Μην ξεχνάτε ότι είχαμε καιάλλους δύο-τρείς ραδιοφωνικούς σταθμούςκαι δύο τηλεοπτικά κανάλια πριν γίνει αυτό.Το πάρτι το διοργανώνει ο ”Αθήνα 984” εκεί που ήμουν πεντέμισηχρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός με δική μου εκπομπή στα καλά χρόνια.Επίσης είχα έναν ραδιοφωνικό σταθμό πιτσιρικάς οπότε καταλαβαίνεταιότι το ραδιόφωνο για εμένα είναι ένας τρόπος ζωής.
-Ειλικρινά σου μιλάω προτιμώ πολύ περισσότερο το ραδιόφωνο από την τηλεόραση
– Και εγώ το ίδιο γιατί μη έχοντας την εικόνα πρέπει να δώσεις πράγματα μέσααπό τον ήχο,αφήνοντας την φαντασία του άλλου να τρέχει και να σκέφτεται πως είναι το πρόσωπο σου και η έκφραση σου.