Ινδία : Κακοποίησαν σεξουαλικά 22χρονη και της έβαλαν φωτιά

  • -

Ινδία : Κακοποίησαν σεξουαλικά 22χρονη και της έβαλαν φωτιά

Tags : 

Όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές, η παρενόχληση θυμάτων βιασμού από αστυνομικούς δεν είναι κάτι ασύνηθες στην Ινδία. Και πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης δεν καταγγέλλονται ποτέ λόγω της απάθειας των αρχών αλλά και του στίγματος που ακολουθεί το θύμα του βιασμού.

Η επίθεση σε βάρος της 22άχρονης γυναίκας έγινε στην περιοχή Sitapur.

Στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την κακοποίησαν δύο αδέλφια, σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της. Κατάφερε να ξεφύγει και πήγε στην αστυνομία, μαζί με κάποια μέλη της οικογένειάς της, για να καταγγείλει το περιστατικό. Αλλά οι αστυνομικοί την έδιωξαν.

Δύο μέρες μετά, το Σάββατο, επιχείρησε και πάλι να πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει την κακοποίηση, και τότε οι κατηγορούμενοι την περιέλουσαν με κηροζίνη και της έβαλαν φωτιά.

Ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στους δημοσιογράφους όταν ερευνάται το γιατί οι αστυνομικοί στο αστυνομικό τμήμα όπου πήγε η νεαρή γυναίκα από την πρώτη στιγμή δεν κατέγραψαν την καταγγελία της. Για την υπόθεση αυτή τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για παραμέληση καθήκοντος.

Πηγή: newsbeast.gr