Γερμανία: Έκρηξη στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος AfD

  • -

Γερμανία: Έκρηξη στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος AfD

Tags : 

Μετά την έκρηξη στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος (AfD) στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το γραφείο στην πόλη Ντέμπελν αργά χθες Πέμπτη το βράδυ δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά στο γραφείο και ζημιές σε οχήματα και κοντινά κτίρια, ανακοίνωσε το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών LKA της Σαξονίας.

Το LKA πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική του μονάδα διαπίστωσε ότι η έκρηξη αυτή αποτελεί μια κλιμάκωση στις επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα που έχουν στόχο γραφεία της AfD στην Σαξονία, οι οποίες συνήθως περιορίζονται σε βανδαλισμούς.

«Η επίθεση κατά γραφείου της AfD στην Ντέμπελν αποτελεί εξαίρεση δεδομένου ότι η έκρηξη αυτή είχε στόχο να προκαλέσει βλάβη σε ανθρώπους», διευκρίνισε το LKA.

Οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 29, 32 και 50 ετών. Η αντιτρομοκρατική μονάδα του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας LKA συνεχίζει την έρευνά της για το περιστατικό.

Πηγή: ethnos.gr