Γαλλία: 32χρονος έριξε το αυτοκίνητο στους πεζούς φωνάζοντας «Αλάχ Ακμπάρ»

  • -

Γαλλία: 32χρονος έριξε το αυτοκίνητο στους πεζούς φωνάζοντας «Αλάχ Ακμπάρ»

Tags : 


Οδηγός αυτοκινήτου φώναξε «Αλάχ Ακμπάρ» και έριξε το όχημά του πάνω σε πεζούς κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Νιμ, στη Νότια Γαλλία

Γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος) το πρωί, σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες που μίλησαν στο AFP, ο 32χρονος άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του προς τους περίπου 50 πελάτες ενός μπαρ, του “Instant T”, οι οποίοι στεκόντουσαν στον δρόμο έξω από το κατάστημα.

Το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Peugeot, προσέκρουσε σε μια μπάρα ασφαλείας, η οποία είχε τοποθετηθεί ενόψει του φεστιβάλ της Νιμ, μιας μεγάλης γιορτής που διοργανώνεται στο πλαίσιο των ταυρομαχιών στην πόλη, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που ρωτήθηκαν από το AFP δήλωσαν ότι ο άνδρας φώναξε “Αλάχ Ακμπάρ” (Ο Θεός είναι μεγάλος). Η αστυνομία δεν είχε στοιχεία σχετικά με ριζοσπαστικοποίηση του δράστη πριν από το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο εισαγγελέας Ερίκ Μορέλ, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, διευκρίνισε ότι ο οδηγός, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος.

Ο δράστης εισήχθη στη συνέχεια στο νοσοκομείο, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση “σχετικής διανοητικής σύγχυσης” όταν συνελήφθη από τις αρχές, όπως πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του για “απόπειρα ανθρωποκτονίας”.Πηγή koytipandoras.gr