Επιστρέφει μία από τις ιστορικές εφημερίδες της Ελλάδας

Date:25 Ιούλ, 2018

Επιστρέφει μία από τις ιστορικές εφημερίδες της Ελλάδας

Επανακυκλοφορεί μέσα στον Σεπτέμβριο η ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία».

Η λειτουργία της εφημερίδας είχε ανασταλεί τον περασμένο Οκτώβριο λόγο οικονομικών προβλημάτων. Τότε είχε τεθεί και εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα makthes.gr που διατηρούσε η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι εξασφάλισαν τους τίτλους των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων τους.
«Με φόντο αυτό το πρωτοφανές κενό στον χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης, 24 από τους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της «Μακεδονίας» εξασφάλισαν το δικαίωμα χρήσης των τίτλων των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων που τους όφειλε η επιχείρηση. Στη συνέχεια δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε τη σύμπραξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Βορειοελλαδικό χώρο και νοιάζονται για τον τόπο τους, με σκοπό την επανακυκλοφορία της εφημερίδας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την έκδοση της εφημερίδας αλλά και της ιστοσελίδας ανέλαβε το εταιρικό σχήμα που ίδρυσε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, στο οποίο εισήλθαν 20 γνωστοί επιχειρηματίες μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), προσφέροντας τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.
Από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (16 Ιουλίου) εκλέχθηκε το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Βασίλης Τακάς, πρόεδρος, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, εκδότης, διευθυντής έκδοσης, Χασδάι Καπόν, αντιπρόεδρος, Λεωνίδας Φάκας, αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος. Μέλη θα είναι οι: Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ, Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Γιώργος Μπίκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΘ, Σταύρος Κουμεντάκης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Πηγή dailymedia.gr