ΕΜ.ΜΑ : « Χωρίς ταυτότητα η φωνή χάνεται»

  • -

ΕΜ.ΜΑ : « Χωρίς ταυτότητα η φωνή χάνεται»

Tags : 

Η ταλαντούχα μουσικός μίλησε στον Anonymoys Radio

 

Τα αρχικά ΕΜ.ΜΑ από που προέκυψαν;
– Θα ήθελα να ήταν πάρα πολύ συναρπαστική η ιστορία που θα σας έλεγα αλλά δεν είναι. Προέκυψε από το όνομα μου που είναι Εμμανουέλα- Μαρία. Είναι τα αρχικά τους.
– ΕΜ.ΜΑ διατηρείς ένα studio ηχογράφησης, το Twenty 8 θα θέλαμε να μας μιλήσεις γι’ αυτό.
– Αυτό είναι ένα όνειρο που είχα πάντα μαζί με τον πιο στενό μου συνεργάτη, που γράφουμε μαζί μουσική, τον Hass, να κάνουμε μαζί έναν χώρο για έκσταση, έμπνευση,δημιουργία, ήταν πιο πολύ αυτή η αρχική σκέψη, να έχουμε έναν χώρο να μπορούμε να γράφουμε μουσική και ήμασταν τυχεροί γιατί πραγματοποιήθηκε από έναν ακουστικό αρχιτέκτονα, πάρα πολύ γνωστό για την δουλεία του, τον Roger D’Arcy, ο οποίος έχει κάνει την ακουστική αρχιτεκτονική του studio των Depence Mode και άλλων, επομένως έγινε ένας πάρα πολύ όμορφος χώρος και αυτός ήταν ο στόχος , να νιώθεις σαν το σπίτι σου, έτσι ώστε να θες να περάσεις ώρες δημιουργίας εκεί. Το αγαπάω πάρα πολύ.
– Έχεις φύγει από την χώρα μας σε μικρή ηλικία. Πόσο σε έχει επηρεάσει το πέρασμα σου από το εξωτερικό;
– Όχι απλά με έχει επηρεάσει, αλλά με έχει διαμορφώσει θα έλεγα ως καλλιτέχνη και γενικά η ζωή στο εξωτερικό ήταν μία απίστευτη εμπειρία, ιδιαίτερα στις πόλεις που πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, δηλαδή Λονδίνο, Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και βρισκόμουν σε χώρους όπου είναι καλλιτεχνικά εμπλουτισμένοι από διάφορες κουλτούρες και μουσικές τάσεις. Το θέμα δεν είναι να μάθεις μουσική, γιατί αυτό μπορείς να το μάθεις παντού. Πιο πολύ αυτό που μετράει είναι η συνεύρεση με μουσικούς από όλο τον κόσμο. Γνωρίζεις πως σκέφτονται, πως δημιουργούν δηλαδή, είναι το περιβάλλον που σε διαμορφώνει καλλιτεχνικά.
-Έχεις κάνει μαθήματα με τον coach των Aerosmith. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;
– Ήταν απίστευτη εμπειρία και ήταν αυτό που λέγαμε πιο πριν, το περιβάλλον που βρίσκεσαι παίζει ρόλο γιατί δεν θα γνώριζα τον Μark Baxter, αν δεν είχα πάει στην Αμερική. Πάρα πολύ ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο ο Mark διαλέγει τους μαθητές του, πρέπει να κάνεις αίτηση, να στείλεις βιογραφικό, σου στέλνει ένα ερωτηματολόγιο 20 σελίδων να απαντήσεις, που περιλαμβάνει ερωτήσεις από την πιο απλή μέχρι την πιο παράξενη, επάνω στην καθημερινότητα σου. Ήμουν τυχερή και με δέχτηκε ως μαθήτρια. Είναι ένας πάρα πολύ απλός άνθρωπος. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο coach που συνόδευε τον Steve Taylor, τον τραγουδιστή των Aerosmith σε όλες του τις περιοδείες από το 93 και μετά που έγινε η ανάκαμψη τους. Ήταν εξαιρετικός καθηγητής στον τρόπο που δίδασκε δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογία του καλλιτέχνη για να βρει την ταυτότητα και την χροιά του. Χωρίς ταυτότητα η φωνή χάνεται.
-ΕΜ.ΜΑ , τα μελλοντικά σου σχέδια ποια είναι;
– Τελείωσα τα γυρίσματα του καινούργιου μου videoclip, επομένως άμεσα θα κυκλοφορήσει η νέα μου δουλεία. Το πάω βήμα- βήμα, με τα σχέδια, δεν είμαι πολύ του μελλοντικού. Είμαι πιο πολύ του τώρα (γέλια)