Δάφνη Ατία « Όνειρο μου να αρχίζω και να τελειώνω στο σανίδι. »

  • -

Δάφνη Ατία « Όνειρο μου να αρχίζω και να τελειώνω στο σανίδι. »

Tags : 


Η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε στον Αnonymous Radio

 

-Καλησπέρα Δάφνη, θα θέλαμε να μας πεις ποιο ήταν το ερέθισμα, για να ακολουθήσεις την υποκριτική.
– Το ερέθισμα για εμένα ήταν ο παππούς μου, όπου αρχικά ήταν ο καλύτερος μου φίλος αλλά και δάσκαλος, ο οποίος το πρωί ήταν μανάβης και το βράδυ τραγουδούσε με τον Μιχάλη Γενίτσαρη, επομένως κάθε μέρα μου έλεγε ιστορίες από τις λαϊκές αγορές όπως και από τα ρεμπέτικα λημέρια του Πειραιά. Επίσης παρακολουθούσαμε μαζί παλιές ελληνικές ταινίες. Ο παππούς μου ήταν αυτός ο παράγοντας που κατάφερε να με «μαγέψει» μέσα από όλες αυτές τις ιστορίες και να με μεταφέρει σε αυτούς τους κόσμους.
– Δάφνη παίζεις στην θεατρική παράσταση ” Πέντε” στο θέατρο Αλκμήνη. Μίλησες μας γιαυτό.
– Ναι, παίζω στο ” Πέντε” του Κώστα Μπίγαλη, μία «μαύρη» κωμωδία μυστηρίου. Η συνεργασία είναι υπέροχη με όλους τους συντελεστές και τους ηθοποιούς. Όπως κάθε ρόλος έτσι και αυτός είναι μία πρόκληση. Η παράσταση παίζεται κάθε Πέμπτη στις 9 μ.μ. στο θέατρο Αλκμήνη. Είναι πέντε ρόλοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και καταλήγουν να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία στον ίδιο ψυχοθεραπευτή, του οποίου η αόρατη παρουσία του αποτελεί ένα μυστηριο . Σκηνοθέτης είναι ο Βύρων Κολάσης, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζί με τον Κώστα Μπίγαλη που έχει γράψει το έργο και παίζουν η Έλενα Τυρέα, η Ιρις Πανταζάρα και εγώ.
– Έχεις ανακαλύψει μέσα από έναν ρόλο κάποια πτυχή του εαυτού σου που δεν γνώριζες ότι υπήρχε;
– Πιστεύω ότι η δουλειά του ηθοποιού είναι να συνθέσει την προσωπικότητας του, με την προσωπικότητα του ρόλου, χωρίς βέβαια αυτό να επηρεάσει την ισορροπία της ανθρώπινης φύσης. Αυτό που έχω ανακαλύψει μέσα από τους ρόλους που έχω υποδυθεί είναι τα όρια μου, η υπομονή μου, η νευρικότητα μου και η διαχείριση των συναισθημάτων μου. Έχω πάρει πάρα πολλά και έχω καταφέρει να προσαρμόζω τα στοιχεία μου σε κάθε ρόλο.
– Προτιμάς περισσότερο την κωμωδία ή το δράμα και ποιο από τα δύο θεωρείς πιο απαιτητικό;
– Είναι εξίσου απαιτητικά και τα δύο, διότι και στην κωμωδία βρίσκουμε δραματικά στοιχεία και αλλά και στο δράμα αντίστοιχα βρίσκουμε στοιχεία κωμωδίας. Το δύσκολο είναι η σύνθεση αυτών των δύο τα οποία μπορούν να συνυπάρξουν όπως ας πούμε στο θέατρο του παραλόγου. Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν ηθοποιό είναι να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στα δυο. Εγώ δεν έχω κάποια ιδιαίτερα προτίμηση, αρκεί να μπορώ να συνδυάσω και τα δύο αυτά στοιχεία.
-Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες να ερμηνεύσεις;
– Είναι αμέτρητοι αυτοί οι ρόλοι αλλά πιστεύω ότι αυτό που θα ήθελε ο κάθε ηθοποιός, έτσι και εγώ, είναι να συμμετάσχω σε μία τραγωδία, εκεί και αν ξεπερνάς τα όρια σου αλλά και την προσωπικότητα σου και αυτή είναι η μαγεία.
– Πως βλέπεις την Ελληνική τηλεόραση σήμερα; Συχνά βλέπουμε να εμφανίζονται στην τηλεόραση τα ίδια πρόσωπα. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει η σωστή προώθηση νέων ταλέντων ή μήπως δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες;
– Σίγουρα η τηλεόραση είναι ένα μέσο το οποίο λειτουργεί θετικά. Το ότι εμφανίζονται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα οφείλεται, χωρίς να είναι απαραίτητα αρνητικό αυτό που θα πω, στο ότι είναι μία επιχείρηση , η οποία λειτουργεί και λίγου εκ του ασφαλούς, στα πλαίσια του management. Πιστεύω όμως ότι μπορεί να γίνουν παραπάνω βήματα και ότι υπάρχουν ταλέντα.
– Δάφνη τα δικά σου μελλοντικά στοιχεία ποια είναι;
– Το όνειρό μου είναι να δημιουργήσω μέσα από μια ομάδα αλλά και να δημιουργήσω μία ομάδα και εκεί ερχόμαστε στη δυσκολία των νέων ηθοποιών. Θ α πρέπει να υπάρξει μία προώθηση. Εμένα το όνειρό μου και δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό είναι να αρχίζω και να τελειώνω στο σανίδι.