Αριστείδης Φωκάς : « Έγκλημα κατά της Ελλάδας η συμφωνία των Πρεσπών »

  • -

Αριστείδης Φωκάς : « Έγκλημα κατά της Ελλάδας η συμφωνία των Πρεσπών »

Tags : 


Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε στον Anonymous Radio

 

– Τι ήταν αυτό που σας ώθησε- να το διατυπώσουμε έτσι- να δεχθείτε την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου και να προσχωρήσετε στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
– Ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση σε όλο το δημοκρατικό τόξο, να συσπειρωθούμε ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Είμαι τα τελευταία τρία χρόνια στην βουλή και μπορώ να πω ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος που έχει ξεκάθαρη άποψη για το Σκοπιανό. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται σύνθετη ονομασία, και δεν δέχεται να παραχωρήσουμε ούτε το όνομα, ούτε τη γλώσσα, ούτε την εθνότητα. Όλα τα δίνουμε αυτή τη στιγμή και χωρίς καμία ουσιαστική πίεση από κάποια υπερδύναμη. Οι Η.Π.Α δεν ζητάνε να ονομαστεί αυτό το ψευδοκρατίδιο Μακεδονία, αλλά ζητάνε να δοθεί μια λύση όποια και αν είναι αυτή. Εμείς έπρεπε να απαιτήσουμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θέλουμε τον όρο Μακεδονία και ονομάστε το κρατίδιο σας όπως θέλετε, γιατί καμία σχέση δεν έχει με τη Μακεδονία.
Παρ’όλα αυτά 6 βουλευτές, εκτός των 145 της Κυβέρνησης, έδωσαν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, -που κακά τα ψέματα- μεταφράζεται ως θετική ψήφο για την συμφωνία των Πρεσπών
– Είναι πραγματικά λυπηρό, είχαμε την χρυσή ευκαιρία να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση που είναι η χειρότερη από την μεταπολίτευση και μετά και να πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή μας κυβερνά ένα κόμμα που στη βουλή έχει 145 έδρες, αλλά η ανταπόκριση που έχει στην κοινωνία είναι κάτω από 10%. Είναι αδιανόητο για τους ίδιους να παρατήσουν τις καρέκλες τους και Θα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ γισ να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο, να παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Αυτή η αποτυχημένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
– Θεωρείται ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να φέρει σε δημοψήφισμα τη συμφωνία;
Σαφώς και ναι, αλλά ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος για δημοψηφίσματα. Θυμόμαστε όλοι τι έγινε το 2015. Ζήτησε τη γνώμη του λαού και έκανε ακριβώς το αντίθετο, το όχι, το έκανε ναι. Είμαι σίγουρος ότι και σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, πάλι δεν θα τηρούσε τον λόγο της αυτή η Κυβέρνηση. Δεν θα υπολογίσει το 90% του λαού που θα πει όχι σε αυτή τη συμφωνία. Το καλύτερο είναι να πάμε σε εκλογές για να τελειώνουμε με την πρώτη και τελευταία φορά Αριστερά, που ήρθε στην πατρίδα μας.
– Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τα συλλαλητήρια και τον τρόπο που τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και γενικότερα για αυτό τον αναβρασμό που εύλογα υπάρχει για το θέμα της Μακεδονίας
– Ήμουν παρών σε όλα τα συλλαλητήρια. Θα ήθελα να θυμίσω μόνο ποια ήταν η αντιμετώπιση του συστήματος στο πρώτο συλλαλητήριο που είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη.Κανένα τηλεοπτικό κανάλι πλην του ΣΚΑΪ και του Βεργίνα TV, δεν ήταν εκεί για να μεταδώσουν εικόνες.
– Ούτε καν η ΕΡΤ3
– Ούτε η ΕΡΤ3 που ήταν μπροστά της το συλλαλητήριο. Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3, στην Λεωφόρο Στρατού υπήρχαν άτομα με σημαίες και τραγουδούσαν το ”Μακεδονία Ξακουστή”. Ούτε μία κάμερα δεν έβγαλαν από το παράθυρό τους να τραβήξουν σκηνές. Ντροπή και σε αυτούς αλλά και σε όσα συστημικά κανάλια έβγαιναν την επόμενη μέρα και θέλοντας να υποβαθμίσουν το γεγονός μιλούσαν μόνο για 20.000 κόσμο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο. Επίσης και στην Αθήνα, είχε 1,5 εκατομμυριο κόσμο και δεν το ανέφερε κανείς. Δυστυχώς το κατεστημένο απωθεί εμάς τους Μακεδόνες. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Μακεδονίας έχουν χάσει τον ύπνο τους. Έχουμε νεύρα δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που πάνε να κάνουν είναι έγκλημα κατά της Ελλάδας και όσοι βουλευτές τελικά ψηφίσουν θετικά στην συμφωνία των Πρεσπών, θα γραφτούν στην μαύρη σελίδα της ιστορίας και της πατρίδας μας.
– Πιστεύεται ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία ή πάντα είναι ορατό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;
– Εκτιμώ πως δεν θα παρατήσουν εύκολα την εξουσία. Θεωρώ δυστυχώς ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και αν υπάρχει η δυνατότητα να πάει πιο πέρα θα το πράξει. Ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές ας σκεφτεί καλά ποιους θα εμπιστευτεί. Αντί αυτή η κυβέρνηση να δώσει κίνητρα στους ελεύθερους επαγγελματίες και να εμπιστευτεί το επιχειρείν στην Ελλάδα, μειώνοντας την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές,το μόνο που κοιτάζει είναι πως θα διορίσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στο δημόσιο, χωρίς να αναρωτιέται ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Δυστυχώς μετά το καλοκαίρι του 18 αντί να γίνουν τα σωστά βήματα για την οικονομία μας, κάνουμε εντελώς τα ανάποδα και πολύ φοβάμαι ότι αν μείνουν και άλλο στην εξουσία, θα χρειαστεί δυστυχώς η Ελλάδα ένα ακόμα μνημόνιο. Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνεται θα είναι τραγικό, μετά από 8 χρόνια κρίσης να πάμε ξανά σε μνημόνιο.