Η Άννα Κορτέση στον Anonymous Radio

  • -

Η Άννα Κορτέση στον Anonymous Radio

Tags : 


Η συγγραφέας με το πολύπλευρο ταλέντο μίλησε στην εκπομπή ” Γιατρέ μου πες μου τι έχω”

 

– Άννα έγραψες ένα βιβλίο που περιγράφει την ζωή του Βασίλη Πιπέρη και θα θέλαμε να μας μιλήσεις γι’αυτό.
– Ναι, έγραψα ένα βιβλίο με τίτλο «Μεταξύ σοβαρού και αστείου» το οποίο γεννήθηκε για έναν κύριο σκοπό. Να βοηθήσει τον Βασίλη Πιπέρη να πληρώσει τις θεραπείες στο κέντρο αποκατάστασης. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάτι διαφορετικό για τίτλο του βιβλίου. Αυτό που σέβομαι και θαυμάζω σε αυτό τον άνθρωπο είναι ότι παρ’όλα τα προβλήματα του, δεν έχασε το πηγαίο χιούμορ του και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βρέθηκε σε μία πολύ άσχημη κατάσταση αλλά συνήλθε και είναι εδώ, να μας δίνει σπουδαία μαθήματα ζωής. Μέσα στο συγκεκριμένο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται άλλες τρεις παρόμοιες ιστορίες τέτοιων ανθρώπων που ήταν στα διπλανά δωμάτια με τον Βασίλη στο κέντρο αποκατάστασης και μας δίνουν όλοι τα δικά τους μηνύματα για το πως να παλεύουμε. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να σεβόμαστε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.
– Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα;
– Όλα μου τα βιβλία γράφονται για ιδιαίτερο σκοπό. Προσωπικά εγώ, παραχωρώ τα εμπορικά δικαιώματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έτσι έγινε και με το βιβλίο του Βασίλη, όπως επίσης και αυτό που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή και λέγεται «Ένα παραμύθι» όπου όλα τα έσοδα διατίθενται στο ορφανοτροφείο της Ιεράς μονής Λαρίσης και Τυρνάβου. Είναι κάτι που κάνω μέσα από την καρδιά μου. Μου αρέσει να γράφω. Ασχολούμαι με το εθελοντισμό από τα 15 μου και αυτό που κατάφερα είναι να συνδυάσω τις δύο μου αγάπες, τον εθελοντισμό και την συγγραφή. Ευτυχώς, παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος διαβάζει πάρα πολύ, καθώς ψάχνει ένα αποκούμπι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και το βρίσκει στο βιβλίο. Έχουμε δει από τον κόσμο μεγάλη ανταπόκριση σε αυτή την φιλανθρωπική προσπάθεια που γίνεται.
Άννα υπάρχει κάποιο άλλο βιβλίο που ετοιμάζεις;
– Με τη νέα χρονιά, αρχές Ιανουαρίου, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο με τίτλο «Για έναν άγγελο» όπου είναι η ιστορία του Άγγελου Λαδά από το Βαρθολομιό Ηλείας, ένα νέο παιδί το οποίο καθηλώθηκε σε ένα καρότσι κυριολεκτικά από το πουθενά. Το παιδί αυτό πήγε να κλείσει τη βρύση του σπιτιού του την ώρα που έπλενε τα χαλιά, όμως από το διπλανό κατάστημα υπήρχε διαρροή ρεύματος με αποτέλεσμα εξαιτίας της ηλεκτροπληξίας που υπέστη, να πάθει εγκεφαλική παράλυση και να μείνει «φυτό». Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια μας και όποιος μπορεί, ας αγοράσει το βιβλίο, όχι για δικό μου όφελος, αλλά για να βοηθήσουμε και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν λίγο παραπάνω ανάγκη από εμάς.